Taliban Ekonomik Krizdeki Afganistan'da Isçi Maaslarini 'Bugday'la Ödeyecek

Yoksullara is imkani saglamak amaciyla hayata geçirilecek 'Is Karsiliginda Bugday Projesi'nde çalisacak isçilerin her birine günlük 10, mühendislere 16,5 kilogram bugday verilecek 2 ay sürecek proje ilk olarak Kabil ve çevresinde, daha sonra 34 ilde uygulanacak.

Afganistan'da yoksullara is imkani saglamak amaciyla hayata geçirilecek bir projede, çalisacak isçilerin her birine günlük 10 kilogram, mühendislere ise 16,5 kilogram bugday verilecek.

Taliban yönetimi Kalkinma Ajansi Baskan Yardimcisi Riyazettin Serifi, 40 bin kisiye istihdam saglayacak "Is Karsiliginda Bugday Projesi"ne iliskin AA muhabirine yaptigi açiklamada, Afganistan'in ekonomik yönden zor günler geçirdigine isaret etti.

Söz konusu projenin öncelikle Kabil ve çevresinde daha sonra 34 ilde uygulanacagini belirten Serifi, söyle devam etti:

"Bu projenin iki amaci var. Birincisi, issizlere istihdam olusturmak, yoksullara is imkani saglayarak ailelerine ekmek götürmelerine yardimci olmak. Ikincisi, Kabil yazin yeralti su kaynaklari bakimindan sikinti çekiyor veya yagmur yagdiginda sehrin sokaklarini sel götürüyor. Bu nedenle baskent etrafindaki daglar ve tepelerde çukurlar kaziyor, sel yollarina küçük barajlar kuruyoruz. Böylece bir taraftan seli önlerken, diger taraftan topragin su tutmasini saglamayi amaçliyoruz."

Afganistan’da devlete ait depolarda 55 bin ton bugday bulundugunun altini çizen Serifi, mevcut bugdayi is mukabilinde yoksul halka dagitmak için bu projeyi planladiklarini vurguladi.

Serifi, "2 aylik proje kapsaminda çalisan isçilerin her birine günlük 10 kilogram, mühendislere ise 16,5 kilogram bugday verilecek." dedi.

Projenin açilisina Taliban yönetimi Ziraat Bakan Vekili Abdurrahman Rasid, Hükümet Sözcüsü Zabihullah Mücahid ve Taliban yönetimi Kalkinma Ajansi Baskani Abdurrahman Atas da katildi.
Kaynak: AA