450 Milyonluk Kripto Para Vurgununda 2 Kisi Tutuklandi

Trabzon merkezli 12 ilde gerçeklestirilen 450 milyon liralik dolandiricilik operasyonunda gözaltina alinan 18 kisiden 2’si tuklandi.

450 Milyonluk Kripto Para Vurgununda 2 Kisi Tutuklandi
Trabzon merkezli 12 ilde gerçeklestirilen es zamanli operasyonlarda yatirim amaçli para topladigi vatandaslari dolandirdigi iddia edilen ve gözaltina alinan 18 süpheliden 2’si tutuklanirken 14 süpheli adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Gözaltinda tutulan 2 süpheli ise Kovid-19 testleri pozitif çiktigi için karantinaya alindi.

12 ilde 18 gözalti

Trabzon Cumhuriyet Bassavciligi’nin, nitelikli dolandiricilik suçu islendigi iddiasiyla yürüttügü sorusturma kapsaminda Trabzon Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan Trabzon merkezli 12 ilde es zamanli operasyonlar gerçeklestirildi.

Operasyonlarda, 18 süpheli gözaltina alindi.

Ankara merkezli kurulan Imer Group Yatirim Danismanlik sirketi hakkinda müsteri sikayetlerinin artmasi ve sirket yöneticileri hakkinda Trabzon Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulunulmasinin ardindan emniyet güçleri dügmeye basti.

Yaklasik 450 milyon

Polisin yaklasik 4 aydir teknik ve fiziki olarak takip ettigi sorusturma kapsaminda, süphelilerden B.S.’nin yönetim kurulu baskanligini yaptigi, babasi Z.S.’nin ise kurucusu oldugu sirket araciligiyla müsterilerin parasini alip magdur ettigi tespit edildi. Müsterilerinin parasini kripto para, borsa ve yabanci yatirim fonlarinda kullanip yüzde 15 ile yüzde 20 arasinda kar payi verme vaadiyle alan sirketin yaklasik olarak 450 milyon lira para topladigi kaydedildi. Sirketin, yeni müsteri getirenlere birkaç ay kar payi ödedigi ve bu sekilde müsteri kazandigi ancak daha sonra bu kar paylarini da ödemedigi ögrenildi. Savcilik ve polisin uzun süren çalismalarinin ardindan sirket yöneticilerine yönelik es zamanli operasyonlar gerçeklestirdi.

Baba kiz sirket kurmus

12 ilde gerçeklestirilen operasyonlarda, sirketin Yönetim Kurulu Baskani B.S., sirketin yasal sahibi ve ayni zamanda B.S.’nin babasi olan Z.S., Trabzon temsilcisi olduklari iddia edilen S.Ö. ile E.Y., Istanbul temsilcisi iddiasiyla A.B., Ankara temsilcisi iddiasiyla Ç.E., Izmir temsilcisi iddiasiyla C.U., Gaziantep temsilcisi iddiasiyla B.K., Kocaeli temsilcisi iddiasiyla M.A., Çorlu temsilcisi iddiasiyla M.Ç., sirketin bilgisayar uzmani M.A., bir oyun sirketinin sahibi oldugu ögrenilen Ç.C., bir insaat sirketinin sahibi oldugu ögrenilen C.K., bir cep telefonu operatörü sirketinde Müsteri Iliskileri Yöneticisi olarak çalisan D.K., özel harekat polisi olduklari ögrenilen R.C.D. ve A.D. ile O.Y. ve Y.M. yakalanarak gözaltina alindilar.

Adliyeye sevk edildiler

Gözaltina alinan süphelilerden O.Y. ve Y.M.’nin yapilan Kovid-19 testlerinde pozitif olduklari ögrenildi. Gözaltinda bulunan diger süpheliler ise yapilan saglik kontrollerinin ardindan Trabzon Emniyet Müdürlügü’ndeki islemlerinin tamamlanmasiyla Trabzon Adliyesi’ne sevk edildiler. Cumhuriyet savcisina ifade veren süphelilerden B.K., M.A., M.Ç., M.A., Ç.C., C.K., D.K. ve C.U. adli 8 süpheli hakkinda mevcut delil durumu nedeniyle nitelikli dolandiricilik suçundan adli kontrol talebinde bulunuldu. Savciligin talebi dogrultusunda süpheli sahislar hakkinda Trabzon Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligi adli kontrol karari verdi.

Savcilik, süphelilerden B.S., Z.S., S.Ö., E.Y., R.C.D., A.D., A.B. ve Ç.E. hakkinda TCK’ nin 158/1-h kapsaminda “nitelikli dolandiricilik” suçundan tutuklama talebinde bulunarak nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme, sirketin kurucusu Z.S. ile sirketin yönetim kurulu baskani olan kizi B.S.’yi tutuklayarak Trabzon E Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu’na gönderdi. Diger 6 süpheli hakkinda ise adli kontrol hükümlerinin uygulanmasina karar vererek serbest birakti. Olayla ilgili çok yönlü sorusturmanin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA