Genç Bilim Insani Ödülleri 9. Kez Sahiplerini Buldu

Temel bilimler ve mühendislik alanlarina katkida bulunan, Türkiye'de bu alanlarin görünürlügünün artmasina, yayilmasina ve gelismesine öncülük eden 38 yasin altindaki bilim insanlarina verilen ödüllerde bu yil 6 genç bilim insani, ödül almaya deger bulundu TÜBITAK Baskani Hasan Mandal: 'Tüm bilim insanlarinin çalismalarini hem ulusal hem uluslararasi alanda, farkli destek programlariyla desteklemeye çalisiyoruz'.

Gelecegin genç bilim insanlarina ilham vermek ve onlari desteklemek amaciyla düzenlenen Genç Bilim Insani Ödülleri, 9. kez sahiplerini buldu.

Bilim Kahramanlari Dernegi'nden yapilan açiklamaya göre, dernek tarafindan, her yil farkli üniversitelerle yapilan is birligiyle düzenlenen organizasyon kapsaminda ödüller 9. kez verildi.

Temel bilimler ve mühendislik alanlarina katkida bulunan, Türkiye'de bu alanlarin görünürlügünün artmasina, yayilmasina ve gelismesine öncülük eden 38 yasin altindaki bilim insanlarina verilen ödüllerde bu yil 6 genç bilim insani, ödül almaya deger bulundu.

Genç bilim insanlarina kamuoyu önünde tesekkür ederek onlari yüreklendirmek, gelecegin genç bilim insanlarina ilham vermek amaciyla verilen ödüllerin bu yilki ev sahipleri: Altinbas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çagri Erhan, Eskisehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Dögeroglu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli oldu.

Toplam 124 basvuru arasindan seçici kurul tarafindan yapilan degerlendirme sonucunda 6 genç bilim insaninin ödül almasina karar verildi.

Izmir Biyotip ve Genom Merkezi Elektrik ve Elektronik Mühendisligi'nden Dr. Arif Engin Çetin, Atatürk Üniversitesi Tibbi Farmakoloji'den Prof. Dr. Elif Çadirci, Erciyes Üniversitesi Analitik Kimya'dan Doç. Dr. Ismail Öçsoy, Erciyes Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisligi'nden Doç. Dr. Mustafa Serdar Önses, Akdeniz Üniversitesi Matematik'ten Doç. Dr. Suayip Yüzbasi, Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisligi'nden Doç. Tugrul Çetinkaya "2020 Yili Genç Bilim Insani Ödüllerini" kazanan isimler oldu.

- TÜBITAK'tan genç bilim insanlarina is birligi çagrisi

Açiklamada verilen bilgiye göre, ödül töreni çevrim içi gerçeklestirildi.

Törende konusan TÜBITAK Baskani Hasan Mandal, tüm bilim insanlarinin çalismalarini hem ulusal hem uluslararasi alanda, farkli destek programlariyla desteklemeye çalistiklarini bildirdi.

Daha fazla etki olusturmak için tüm bilim insanlarini birlikte çalismaya davet eden Mandal, "Tüm bilim insanlarimiza ortaya koydugu çabalar için çok tesekkür ediyorum. Gelecekteki sorunlara çözüm noktasinda biz de variz." ifadelerini kullandi.

Bilim Kahramanlari Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Siddika Semahat Demir ise bilimin, farkli dallariyla insanin, yasamin, gezegenin iyi olma haline katki sunmayi hedefledigini bildirdi.

Bilim insanlarinin dünyayi oldugundan daha iyi bir halde birakmak için çalismalarini sürdürdügünü ve çözüm önerileri sundugunu kaydeden Demir, "Hepimizi etkileyen salgin sürecinde de bilimin ve bilimsel çalismalarin önemine hep birlikte tanik olduk. Çok degerli bilim insanlarinin emekleri ile bu süreci hafifletebildik. Özlem Türeci ve Ugur Sahin'in uzun yillardir sürdürdügü arastirmalar sayesinde asiya ulasabildik." ifadelerini kullandi.

Törende, Altinbas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çagri Erhan, Eskisehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Dögeroglu, seçici kurul üyelerini temsilen Prof. Dr. Ender Suvaci da konusma yapti.

Kaynak: AA