Adana'da Gastronomi Söleni Yasanacak

Adana mutfagini dünyayla bulusturacak olan 5. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali’nin tanitim toplantisi düzenlendi.

Adana'da Gastronomi Söleni Yasanacak
Bu yil "Cografya Lezzettir" temasiyla gerçeklesecek olan 5. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali basin toplantisi kentteki bir otelde düzenlendi.

Toplantiya, ilçe belediye baskanlari, STK temsilcileri ve basin mensuplari katildi.

Toplantinin açilisinda festivalle ilgili detaylar paylasildi. Festivalde uluslararasi isimlerin yani sira ünlü seflerin ve yerel ustalarin sovlariyla üç gün boyunca Adana’da bir gastronomi söleni yasanacak.

Adana Valisi Süleyman Elban, Adana’nin tarim, turizm, gastronomi ve ticaret açisindan yüksek bir potansiyele sahip oldugunu belirterek, “Geçen yil pandemi nedeniyle festivalimizi dijital ortamda yaptik. Olumlu tepkiler aldik ve yaklasik 50 milyon insan bizim festivalimizi takip etti. 8-10 Ekim tarihinde muhtemelen yüzbinlerce insan Adana’ya gelecek. Bu lezzet festivali, disaridan Adana’ya gelen insanlar için çok eglenceli, keyifli anlar yasatacak. Festivalin ev sahibi olan Adanalilar için ise stresli 3 gün olacak. Çünkü bu dönemde kaliteli Adana lezzetlerini sunmak, zamaninda yetistirmek ve bitti dememek gibi bir sorumlulugumuz var. Bu 3 gün boyunca Adana’daki herkesin destek vermesi, el atmasi gerekiyor. Her ne kadar sorumluluk ve stresimiz var desek de insanlarin memnun ayrilacagini düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA