Pınar Gültekin cinayetinde flaş gelişme!

Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in kamera kayıt, HTS sinyal analiz ve tatbikat raporlarına ilişkin taleplerini reddeden Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının kararını Muğla 2. Sulh Ceza Mahkemesi kaldırarak, kamera kayıt, HTS sinyal analiz ve Jandarma keşif tutanağının Pınar Gültekin’in ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir’e verilmesine karar verdi.

Pınar Gültekin cinayetinde flaş gelişme!
Pınar Gültekin cinayetinde flaş gelişme!
Avukat Epözdemir, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına yeni taleplerini içeren ek dilekçe sunduklarını fakat kamera kayıt ve HTS sinyal analiz raporlarına ve tatbikat raporlarına ilişkin taleplerinin, 'bilirkişi raporu hükmünde olmadığı' gerekçesiyle reddedilmesinin ardından Muğla 2. Sulh Ceza Mahkemesine yaptıkları itirazın kabul edildiğini söyledi.

Epözdemir, kendilerinin alması gereken belgeler öne sürerek, şunları kaydetti:

'Kamera kayıt ve HTS sinyal analiz, tatbikat raporlarına ilişkin talebimiz, bilirkişi raporu hükmünde olmadığı için reddedilmişti. Bunlarla ilgili Sulh Ceza Hakimliğine yaptığımız başvuru kabul edildi. HTS sinyal analiz ve tatbikat raporlarına ilişkin taleplerini reddeden Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının kararını Muğla 2. Sulh Ceza Mahkemesi kaldırarak, kamera kayıt, HTS sinyal analiz ve Jandarma keşif tutanağının bize verilmesine karar verdi. Bu bizim açımızdan önemli bir gelişme'

Avukat Epözdemir, cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı'nın jandarmadaki ilk ifadesinde suçlamayı reddettiğini, 'Ben sadece arabayla aldım, götürdüm.' dediğini fakat ertesi gün suçu itiraf ettiğini anımsatarak, şunları söyledi:

'Burada bir tuhaflık söz konusu. Pınar Gültekin'in öldürülmesine yönelik başka faillerin olduğuna yönelik şüphelerimiz var. Bu konuda Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının bilirkişi incelemeleri sürüyor. Olayla ilgili soruşturma çok geniş kapsamlı sürüyor. Başkaca fiil ve faillerin tespitine yönelik çalışmalar da sürüyor. Buna ilişkin şüpheler de var. Bu konuda bilirkişi incelemeleri de yaptırılıyor. Bu konuda detay vermem şu aşamada uygun olmaz. O soruşturmanın selametini başkaca faillerin tespitini ve yakalanmasına helal getirebilir. Ama o yönde kapsamlı ve etraflıca bir çalışma yürüyor.
Otopsi raporu gelip, bu raporlar tanzim edildikten sonra Eylül ayı gibi iddianamenin tanzim edileceğini düşünüyoruz'