Başkan Erdoğan Cuma günü 1 değil 2 müjde açıklayacak

Türkiye’nin ilk, Avrupa ve Ortadoğu’nun tek entegre güneş paneli fabrikasının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü bir müjde vereceğini bildirmişti. Alınan bilgilere göre, Erdoğan Cuma günü bir değil, 2 müjde verecek.

Başkan Erdoğan Cuma günü 1 değil 2 müjde açıklayacak
Başkan Erdoğan Cuma günü 1 değil 2 müjde açıklayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Avrupa ve Ortadoğu'nun tek entegre güneş paneli fabrikasının açılış konuşmasında tüm Türkiye için önemli olacak bir müjde vereceğini söyledi. Edinilen bilgilere göre bu müjde 1 değil 2 olacak şekilde açıklandı.

Müjdelerden biri Akdeniz'de tespit edilen bir doğalgaz kaynağı. Bunun için de NATO limanında demirli olan Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni, Akdeniz'e doğru yola çıktı. 12 bin metre derinliğe kadar 3 bin metre sondaj yapabilen Kanuni 35 mürettebatıyla yola çıktı.

Gazın detayları açıklanmayacak
Bulunan gazın değeri ne kadar olduğu, ne kadar verimli olduğu gibi teknik detaylar açıklanmayacak. Alınan bilgilere göre gaz kaynağı da hidrokarbon.

Gazın kaynağı Karadeniz olabilir
Cumhurbaşkanlığına yakın bir kaynaktan edinilen bilgiye göre; “Gaz kaynağının Akdeniz değil, Karadeniz'de bulunduğu iddiasının stratejik ve hedef şaşırtma amaçlı olabileceğini' ifade etti.

İkinci müjde
Edinilen bilgiye göre Covid 19 aşısı için Rusya ile yakın temas içinde bulunan Türkiye, bir aşı protokolü imzalanmasına çok yakın olduğu söylendi. Buna göre, Türkiye Rus aşısını ilk alan ülke olacak. Aşı üretiminin de bir bölümü Türkiye'de gerçekleştirilecek.