ABD’den Türkiye hakkında ikiyüzlü açıklama!

CENTCOM Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, terör örgütü PKK’ya ilişkin ikiyüzlü açıklamalarda bulundu.

ABD’den Türkiye hakkında ikiyüzlü açıklama!
ABD’den Türkiye hakkında ikiyüzlü açıklama!
Terör örgütü PKK, yıllardır emperyalistlerin desteğini alarak Irak'ta yuvalandı, Türkiye'yi bölmek için terör saldırıları düzenledi. Teröristlerin kökünü kazımakta ısrarlı olan ve istikrarlı mücadelesini etkin bir şekilde sürdüren Türkiye, PKK'yı eritme notkasına getirdi. Bölgede Türkiye'yi kilitlemek isteyen teröristlerin destekçisi ABD, PKK'nın Suriye'de bir uzantısını kurarak açık destek verdi.

Son olarak bölgedeki operasyonlara ilişkin konuşan ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, ülkesinin ikiyüzlü açıklamalarını sürdürdü.

Türkiye'yi destekledi
The National Interest'ten Matthew Petti'nin haberine göre, geçen hafta çarşamba günü ABD Barış Enstitüsü'nün ev sahipliğinde düzenlenen video konferansa konuşmacı olarak katılan Orgeneral Kenneth F. McKenzie, PKK'nın bir terör örgütü olduğu ve Türkiye'ye saldırdığı konusunda hemfikir olduklarını söyleyerek Ankara hükümetine destek açıklaması yaptı.

DSG ikiyüzlülüğü
Türkiye'nin Demokratik Suriye Güçleri'ni “PKK'nın Suriye'deki uzantısı” olarak tanıdığını hatırlatan ABD'li General, bu örgüt hakkında Ankara ile konusunda farklı bir görüşler paylaştıklarını söyledi ve “Biz PKK ile DSG'nin bir ve aynı olduklarına inanmıyoruz” dedi.

CENTCOM Komutanı Orgeneral McKenzie, “Açıkçası, bir hedefe ateş ettiğinizce yanlış hesaplama potansiyelinin de çok yüksek olduğunu hesaplamanız gerekiyor” diyerek Türkiye'nin sehven yanlış hedefi vurduğu yalanını savundu.