Başakşehir Şehir Hastanesi Japon basınında

Japon basını konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına yer vererek Başakşehir Şehir Hastanesinin 21 Mayıs'ta yapılacak açılışına Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin de telekonferans ile katılacağını duyurdu.

Başakşehir Şehir Hastanesi Japon basınında
Başakşehir Şehir Hastanesi Japon basınında
Türk-Japon ortaklığı ile kamu özel işbirliği modeli kapsamında inşa edilen Başakşehir Şehir Hastanesi Japonya basınında geniş yer buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış hakkındaki açıklamasına da yer veren Japon basını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı 'Başakşehir Şehir Hastanesinin açılışını Japonya Başbakanı Şinzo Abe'yle video konferans yöntemi ile birlikte gerçekleştireceğiz' açıklamasını okuyucularına duyurdu.

Haberde yaklaşık 2 bin 700 yatakla hizmet verecek hastanenin kapasitesine dikkat çekildi. Dev sağlık kompleksini Japonya'nın en büyük hastanesi ile kıyaslayan basın kuruluşları, 'Bin 400 yatak kapasitesi ile Japonya'nın en büyüğü olan Fujita Üniversitesi Hastanesinden daha büyük' ifadelerine yer verdi.

Hastanenin korona virüs tedavisinde büyük rol oynayacağı ifade edilirken, Covid-19 hastalarını kabul etmeye başladığı da belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada hastanenin açılışına Japonya Başbakanı Abe'nin de katılacağını söyleyerek 'Yeşilköy ve Sancaktepe hastanelerimiz ile Sultan II. Abdulhamid'in emaneti olan Hadımköy Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesinin inşaatını inceledik. 20 Nisan'da 2 bin 600 yatak kapasiteli Başakşehir Şehir Hastanemizin açılışını Japonya Başbakanı Şinzo Abe'yle video konferans yöntemi ile birlikte gerçekleştireceğiz. Hastanemizin ikinci etabını Sayın Abe ile birlikte telekonferans iştiraki ile 21 Mayıs'ta hizmete açıyoruz' ifadelerini kullanmıştı.