Yavaş ekmeğe zam yaptı!

Ankara'da halk ekmeğe zam geldi. Hizmete gelince elini korkak alıştıran Mansur Yavaş ve yönetimin konu zam olunca gaza basması dikkatlerden kaçmadı.

Yavaş ekmeğe zam yaptı!
Yavaş ekmeğe zam yaptı!
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ve Un Fabrikası AŞ Genel Müdürlüğünden, 4 Ocak 2021 itibarıyla 1 lira olan ekmeğin perakende satış fiyatının 1 lira 25 kuruş olarak
belirlendiği bildirildi. Hizmete gelince elini korkak alıştıran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın söz konusu zam olunca gaza basması dikkatlerden kaçmadı.

CHP'li Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından halk ekmeğe zam yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ve Un Fabrikası AŞ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların teveccühüyle yıllardır uluslararası standartlarda sağlıklı ve hijyenik üretime devam edildiği belirtildi.

Ankara Halk Ekmek'in, ürün yelpazesini vatandaşların tercih ve taleplerine göre sürekli genişleterek faaliyetlerini sürdüğü ifade edilen açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

YÜZDE 25 ZAM

"Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ortamda, hafta içi günlük ortalama 800 binden fazla ekmek üretimi gerçekleştiren Ankara Halk Ekmek, üretim maliyetlerindeki sürekli artışlar nedeniyle oluşan zararı uzun bir süre göğüslemiştir. Ancak gelinen son noktada, un, maya, işçi maliyetleri, enerji ve diğer giderlerimizdeki artışın yüzde 30'u aşarak tolere edilmeyecek bir noktaya ulaşması, ekmek fiyatının yeniden gözden geçirilmesini zorunlu kılmıştır. Günümüzde piyasadaki 200 gram ekmek fiyatı 1,5 liradır. Ankara Halk Ekmek, hemşehrilerimize 250 gram ekmeği üretmeye devam edecek olup 4 Ocak 2021 tarihi itibarıyla 1 lira olan ekmek fiyatına 25 kuruş ilave edilerek, perakende satış fiyatı kar elde etmeksizin maliyetine 1 lira 25 kuruş olarak belirlenmiştir." 

Seçim öncesi verdiği hiç bir sözü tutmayan Yavaş ve yönetici kadrosu Ankaralı'yı mağdur etmeye devam ediyor. Ankara'ya elle tutulur hiç bir hizmet yapmayan Yavaş'ın arka arkaya verdiği zam kararları ise vatandaşı isyan ettirdi. 

SUDA İNDİRİM DEMİŞTİ ZAM YAPTI!

Ekmeğe yapılan zam Yavaş'ın seçim öncesi verdiği su sözünü hatırlattı. Seçimden önce suda indirim yapacağını söyleyen Yavaş, su faturaları vatandaşın en büyük derdi oldu. 

TOPLU TAŞIMAYA ZAM!

31 Mart yerel seçimleri öncesi başkent halkına pek çok konuda ucuz hizmet sözü veren CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, vaadinin tam aksini yapmaya devam etmişti.  Toplu ulaşım ücretlerine yapılan zammın ardından, taksi tarifelerine de zam yapılmıştı. 4 lira olan taksimetre açılış ücreti 4 lira 60 kuruşa çıkarıldı. Kilometre başı fiyatlar ise 3 liradan 3 lira 40 kuruşa çıkarılmıştı.

VATANDAŞIN TEPKİSİ BÜYÜK!

Öte yandan vatandaşlarda ABB'nin yaptığı zamlara adeta isyan ediyor.