Çocukların Bilim Şenliğinde Kodlanan Robotlar Sergilendi
İçel’in Erdemli ilçesinde ‘KodErdemli’ adlı robotik kodlama atölyesi projesinde eğitim alan öğrenciler tarafından üretilen teknolojik ürünler ve kodlanmış robotların yer aldığı bilim şenliği sergisinin açılışı yapıldı.

Bilim şenliği ve projeyle ilgili bilgi veren Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, “Okullarımızda koordinatörlerimiz ile yürüttüğümüz KodErdemli projemiz ile 37 okulumuzda 4 bin 24 öğrencimizi kodlama becerileri konusunda eğiterek, sertifikalarını verdik. 2018-2019 eğitim öğretim yılında ise robotik kodlama atölyesinde, kodlama eğitimlerini başarı ile tamamlamış 13 farklı okuldan 78 öğrencimiz ile robotik eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Bunun yanında atölyemizde öğrencilerimize robotik kodlama konusunda rehberlik yapacak 124 öğretmenimizi hizmetiçi eğitime aldık” dedi.
Projenin amacına da değinen Açıkyörük, “Burada asıl amacımız çocuklarımızın düşünmesi, tasarlaması ve üretime dönüştürmesidir” diye konuştu.
Proje Koordinatörü Veli Çelik de, “Öğrencilerimize geleceğin okuryazarlığını öğretmek amacıyla çıktığımız yolculuğumuzda KodErdemli atölyemizde 42 eser öğrencilerimiz tarafından oluşturuldu. Bugün burada öğrencilerimizle birlikte eserlerimizi sunmanın gururunu yaşamaktayız” dedi.
Bilim şenliği sergisini gezenler öğrencilerden projelerle ilgili bilgiler aldı.
