Meriç Nehri'nde Edirne Kano Kayak Maratonu Düzenlenecek

Edirne'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Kano Kayak Maratonu düzenlenecek.

Maraton kapsamında Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü yakınlarından suya girecek yarışmacılar Meriç Köprüsü yanındaki Protokol Evi'ne kadar iki buçuk kilometre kürek çekecek.

Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK) Başkanı Orkun Akman, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin içinden geçtiği Edirne'nin kano ve su sporlarına uygun bir yapıda olduğunu söyledi.

Edirne Valiliği, Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile EDOSK işbirliğinde gerçekleşecek maratona yurt içi ve yurt dışından sporcuların katılacağını belirten Akman, "Edirne gibi marka değeri yüksek olan bir kentte Turizm Haftası renkli etkinliklerle kutlanıyor. Meriç Nehri'nde cumartesi günü güzel bir maraton düzenleyeceğiz. EDOSK olarak 2012 yılından beri Edirne'deki nehirlerin kano sporuna uygun olduğunu göstermek adına etkinlikler yapıyoruz. Bu maratonun ilkini 2017 yılında yapmıştık. Bu yıl ikincisini gerçekleştireceğiz. Yapılacak maratonda bir spor etkinliği olmasının yanı sıra aynı zamanda kentin tanıtımına ve turizmine de katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Akman, Meriç Nehri'ndeki taşkınların önlenmesi amacıyla yapılan Kanal Edirne Projesi'nin de kano sporu için kullanılabileceğini ifade etti.

Konuyla ilgili DSİ yetkilileriyle görüşeceklerini dile getiren Akman, "Kanal Edirne yapısıyla su sporlarına uygun şekilde. Kanal su sporlarına açılabilir. Bu bölgede büyük organizasyonların yapılabileceğine inanıyoruz." dedi.

EDOSK Kano Branşı Sorumlusu Mustafa Çelik ise maratona 24 sporcunun katılacağını belirterek, Edirne'de kano yarışmalarını geleneksel hale getirmek istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA