Ağrı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü

Ağrı Valisi Süleyman Elban ve Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ağrı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü
Vali Elban, mesajında, Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde, coşkuyla ve heyecanla kutladıklarını ifade etti.

Düşman işgali altında kadını, erkeği ve çocuğuyla çok zor şartlarda büyük bir kahramanlık gösterilerek kutsal vatan topraklarının bağımsızlığı için kahramanca mücadele edildiğini anımsatan Elban, bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan Ağrılı şehitler ile tüm şehitleri rahmetle, şükranla ve minnetle yad etiklerini aktardı.

Elban, mesajında şunları kaydetti:

"Kurtuluş günlerimiz, tarihe ışık tutması, geleceğimize yön vermesi açısından son derece önemlidir. Tarihimizden ders çıkararak geleceğimize emin adımlarla yürüyebilmek için bizlere düşen görev, kendine has tabiatıyla, kültürüyle ve zengin bir tarihi değerlere sahip ilimizin kalkınması ve gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Ağrı'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını kutluyor, vatanı uğuruna fedakarca savaşan tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise saygı ve minnetle anıyorum."

Ağrı Belediye Başkanı Sayan ise mesajında, tarihin her evresinde düşman işgaline direnen milletin, birlik ve beraberliğinin en güzel örneklerinden birini de Ağrı'da sergilediğini hatırlattı.

"15 Nisan 1918 tarihinde Ağrı, Ağrılılar ve 3. Ordu birliklerinin kahraman mücadelesi sonucu düşman işgalinden kurtulmuştur." diyen Sayan, şu ifadelere yer verdi:

"Ağrı'da milletimiz daha sonra Ermeni çeteleri tarafından büyük katliamlara göğüs germiş ve muhteşem bir kurtuluş destanı yazmıştır. Ağrı'nın işgalden kurtuluşu, şanlı tarihimizde sonsuza dek hatırlanacak. Bu fikir ve hislerimizle, Ağrımızın düşman işgalinden kurtuluş tarihi olan 15 Nisan 1918'in 101. yıl dönümünü yürekten kutluyor, vatan savunmasında hayatını kaybeden ecdadımızın mekanının cennet, ruhunun şad olmasını diliyorum."

Kaynak: AA