Oyuncu Ali Erkazan'ın ''Hakaret'' Davası

Katıldığı televizyon programlarında oyuncu Hakan Meriçliler'e hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan oyuncu Ali Erkazan, hakim karşısına çıktı.

Katıldığı televizyon programlarında oyuncu Hakan Meriçliler'e "hakaret" ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan oyuncu Ali Erkazan'ın yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 20. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Ali Erkazan ve avukatı katıldı.

Duruşmada savunma yapan Erkazan, televizyondaki yayınlarda müştekiye yönelik söylediği sözlerinin gerçek olduğunu ancak bunları yorum olarak yaptığını belirterek, asla hakaret kastının olmadığını ifade etti.

Erkazan, kız arkadaşının, Meriçliler'in kendisini taciz ettiğini söylediğini belirterek, "Ben Meriçliler'i uyarmama rağmen bu şekilde tavrına devam etmiştir. Hakkında yöneltilen bu suçlamalar, sette olan olaylar değildir. Set bittikten sonra söylenmiştir. Beni kamuoyu tanır. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ben hakaret amaçlı bir şey söylemedim. Eleştiri anlamında söyledim. Bazı katıldığım programlarda genel amaçlı olarak bu yorumları yaptım." diye konuştu.

Erkazan'ın avukatı Onur Kıraç da müvekkilinin eski kız arkadaşının ve otel çalışanlarının davada tanık olarak dinlenilmesini talep etti.

Mahkeme, avukata tanık listesini sunmak için süre vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 3 Ekim 2016'da Ali Erkazan'ın televizyonda yayınlanan programlarda oyuncu Hakan Meriçliler hakkında söylediği sözlerin hakaret suçunu oluşturduğu belirtildi.

İddianamede, sanık Ali Erkazan'ın "zincirleme olarak hakaret etmek" suçundan 4 aydan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
Kaynak: AA