Erzincan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıl dönümü münasebetiyle Erzincan’da kutlama programı düzenlendi.

Erzincan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı  Coşkusu
Kutlama programı Erzincan Belediyesi önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

Törende Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Atatürk Anıtına çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundular. Törene kamu kurum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, polis, askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sunma töreninin ardından Erzincan Valisi Ali Aslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Valilik makamında tebrikleri kabul ederek, protokol mensuplarının zafer bayramlarını kutladılar.

Valilik makamında gerçekleştirilen tebrik kabul merasiminin ardından Ordu Caddesi üzerindeki kutlama törenine geçildi. Düzenlenen törende Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, törendeki polis, asker ve vatandaşları, üstü açık arabadan selamladılar.

Gerçekleştirilen selamlama merasiminin ardından tören Saygı Duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Töreni izlemeye gelen vatandaşlar ise tören birliklerinin geçişi esnasında ellerindeki Türk bayrakları ile coşkuya ortak oldu.
Kaynak: İHA