30 Ağustos Zafer Bayramı - AĞRI/ERZİNCAN

- AĞRI - Törenden detaylar - Askeri geçit töreninden görüntü - ERZİNCAN - Atatürk anıtına çelenk sunulması - Ordu caddesi üzerinde askeri ve sivil geçit töreni - Mehter takımının geçişi Büyük Zafer'in 96. yıl dönümü - Erzurum, Erzincan , Ağrı, Kars, Tunceli, Iğdır ve Ardahan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandıAĞRI (AA) - Doğu Anadolu'daki 7 ilde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, düzenlenen törenlerle kutlandı.Ağrı Abide Meydanı'ndaki törene, Vali ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Metin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Fazıl Kandemir, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, kurum müdürleri. siyasi parti temsilcileri ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığınca Atatürk anıtına çelenkler sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası Valilik'teki kabul törenine geçildi.Burada Vali Elban ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin tebrikleri kabul etti.Kentteki kutlamalar çerçevesinde daha sonra Ağrı Adliyesi önünde geçit töreni düzenlendi.
Törende, Elban ve Metin, vatandaşları ve tören mangasını selamladı.Program, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ve halk oyunları gösterisinin ardından askeri birliklerin geçiş töreniyle devam etti.Abide Meydanında Ahmedi Hani Kültür Merkezi kursiyerleri tarafından açılan serginin gezilmesinin ardından program sona erdi.Ağrı'nın Doğubayazıt, Eleşkirt, Tutak, Taşlıçay, Hamur, Patnos ve Diyadin ilçelerinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı. - Erzincan Erzincan 'da belediye hizmet binası önündeki kutlamalar, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.Ardından Vali Arslantaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ekiyor ve Belediye Başkanı Başsoy Valilik makamında tebrikleri kabul etti.Ordu Caddesi'ndeki kutlamalarda, Arslantaş, Ekiyor ve Başsoy aracın üzerinden asker ve vatandaşların bayramını kutladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu ve 3. Ordu Komutanlığına bağlı bando takımının marşlar çaldığı kutlamalarda, askeri birlikler geçit töreni gerçekleştirdi. Erzincan Belediyesi mehter takımı törende geçiş yaparken vatandaşlar ve protokol alkışları ile sevgi gösterisinde bulundu.Tören geçişinin ardından askerlerin "Vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türküm diyene", "Vatan bölünmez şehitler ölmez" diyerek ilerlemesi beğeni topladı.
Siyasi Parti Mehter Takımı Askeri Birlik Halk Oyunları Kışla 

30 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlandı