Adıyaman'da 'Projeni Kap Gel' Yarışması

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "Projeni kap gel" yarışmasının ödül töreni ve yeni birimlerin açılışı gerçekleştirildi.

Hastanenin konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doçent Dr. Fatih Doğan, 2003'te uygulanmaya başlanan Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın temel hedeflerinden birinin Türkiye'de insanlara erişimi kolay, nitelikli ve etkili sağlık hizmetlerini hakkaniyet içinde sunmak olduğunu belirtti.

Hedeflerinin sağlık hizmetinin kalitesini yükseltmek ve dolayısıyla hasta ve hasta yakınlarının yüksek kalitede sağlık bakım hizmeti almasını sağlamak olduğunu dile getiren Doğan, şunları kaydetti:

"Sağlığın iyileştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla, verilen sağlık hizmetinin niteliğinin artırılması için ölçme ve değerlendirme sisteminin etkin bir şekilde uygulanması gerekmektedir. Bu hususta gerekli çalışmalar özenle yapılmaktadır. Bugün burada, kornea nakil merkezi, uyku laboratuvarı, 1. basamak yeni doğan yoğun bakım ünitesi, TPN ünitesi, tüberküloz laboratuvarı, yeni doğan ve pediatrik işitme laboratuvarı, tıbbi atık depolama birimi, HIMMS 6 akreditasyonu, bahçe peyzaj düzenlemesinin açılışı yapılacak."

İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz ise sağlık hizmetleri açısından Adıyaman'ın 2023 hedeflerinin hemen hemen hepsini şimdiden gerçekleştirdiğini belirterek, "300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi bünyesinde onkoloji merkezi, tüp bebek merkezi, riskli gebelik merkezi, morfoloji binası, kreş bulunan bir kompleks şeklinde inşa edilecek. Ayrıca yıkılan eski devlet hastanesinin yerine 150 yataklı 2'nci basamak yeni bir hastane yapılacak. Bu hizmetlerin sağlanmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Adıyaman Ünivresitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kornea nakil merkezi, uyku laboratuarı, 1'inci basamak yeni doğan yoğun bakım ünitesi, TPN ünitesi, tüberküloz laboratuarı, yeni doğan ve pediatrik işitme laboratuarı, tıbbi atık depolama birimi, HIMMS 6 akreditasyonu, bahçe peyzaj düzenlemesi projesinin açılışları yapıldı.

Daha sonra da sağlık anlamında projeler yapan sağlık çalışanlarına ödülleri verildi.

Törene, Vali Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sezai Duruk ve çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Kaynak: AA