Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. Yıl Dönümü

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının koordinasyonunda 2425 Nisan'da gerçekleştirilecek törenlerle ilgili toplantı yapıldı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yıl dönümüyle ilgili 24-25 Nisan'da düzenlenecek törenler öncesinde koordinasyon toplantısı yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca kentteki bir otelde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında, 24-25 Nisan'da yapılacak törenler öncesi hazırlıklar ve taslak program görüşüldü.

Toplantıda, törenlere katılacak kurumların yetkililerince hazırlanan çalışmalar anlatıldı.

Kurumların, törenler öncesi ve törenler esnasında üstleneceği görevlerin görüşüldüğü toplantıda, güvenlik konularında alınacak tedbirler karara bağlandı.

Toplantıya Çanakkale Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Okur, Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı Burak Ali Karacan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Metin Çelebi, Anadolu Ajansı Bursa Bölge Müdürü Zafer Akpınar, İl Müftüsü Arif Gökce, TRT, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve GESTAŞ AŞ temsilcileri katıldı.
Kaynak: AA