Venezuela Büyükelçisi Türk Mutfağı Hakkında Bilgi Aldı

Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes: 'Türkiye ile Venezuela arasındaki bağları güçlendirmenin en temel yolu kültürel köprü kurmaktır. İki ülkenin mutfak kültürünü kaynaştırmak niyetindeyiz'

Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, Türkiye ile Venezuela arasındaki bağların kültürel köprülerle güçlendirilebileceğini belirterek bu anlamda iki ülkenin mutfak kültürünü karşılıklı tanıtmak istediklerini söyledi.

Reyes, Venezuela Büyükelçiliğinin ülke mutfağını Türkiye'de tanıtmak için yürüttüğü gastronomi çalışmaları kapsamında Çankaya Belediyesine bağlı Zübeyde Hanım Çankaya Evi'ni ziyaret etti.

Burada, börek ve pasta eğitimlerinin verildiği "Pastacı Çırağı" kursunu gezen Reyes, kursiyerlerden Türk yemek kültürü hakkında bilgi aldı.

Büyükelçi Reyes, Venezuela mutfağını tanıtmak için birtakım çalışmalarda bulunduğunu ve bu niyetle kursu ziyaret ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Türkiye ile Venezuela arasındaki bağları güçlendirmenin en temel yolu kültürel köprü kurmaktır. Bu tarz kültür merkezlerinde birtakım projeler yaparak kültürel bir kaynaşma istiyoruz. İki ülkenin mutfak kültürünü kaynaştırmak niyetindeyiz. Bunu, Latin Amerika ülkeleri arasında Türkiye'de en çok görev yapmış bir büyükelçi olarak söylüyorum. Burada bir gastronomi etkinliğiyle iki ülke arasındaki yemek kültürünü tanıtmak istiyoruz. Aynı zamanda bunu, sanat etkinlikleri düzenleyerek sizinle paylaşmak istiyoruz."

Büyükelçi Reyes ayrıca Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Çankaya Evi'nin kütüphanesine İspanyolca kitap bağışında bulunmak istediklerini kaydetti.

Ziyaretinde, Pastacı Çırağı kursiyerleri, Büyükelçi Reyes'e yaptıkları kurabiyeleri ve Osmanlı şerbeti ikram etti.

Reyes, daha sonra Zübeyde Hanım Çankaya Evi'nin diğer derslikleri ve kütüphanesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA