Güney Kore Cumhuriyeti Ulusal Günü

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Keewon Hong: 'Kore gazilerinin asil fedakarlıkları ve özverileri olmasaydı bugünün gururlu Güney Kore Cumhuriyeti var olamayabilirdi. Kore ve Türkiye arasındaki derin kardeşlik bağı bu kadar sürdürülemezdi'

Güney Kore Cumhuriyeti Ulusal Günü, Güney Kore İstanbul Başkonsolosluğu'nun düzenlediği resepsiyonla kutlandı.

Conrad Hotel'de düzenlenen resepsiyonda konuşan Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Keewon Hong, gelecek süreçte Güney Kore-Türkiye ilişkilerinin daha da derinleşeceğine inandığını söyledi.

Kore gazilerine özellikle teşekkür etmek istediğini aktaran Keewon, "Kore gazilerinin asil fedakarlıkları ve özverileri olmasaydı bugünün gururlu Güney Kore Cumhuriyeti var olamayabilirdi. Kore ve Türkiye arasındaki derin kardeşlik bağı bu kadar sürdürülemezdi." dedi.

Keewon, konuşmasına Türkçe devam ederek, sözlerini "Bu güzel sonbahar akşamı umarım herkes için neşeli geçer." diye tamamladı.

İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin de Kore Savaşı'nda Türkiye ve Kore'nin verdiği mücadeleden oluşan kardeşlik ve dostluğun çok önemsendiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Türkiye ve Kore'nin siyasi, ekonomik, kültürel ilişkilerinin hızla gelişmesinden büyük memnuniyet duyuyor, iki ülkenin hükümetleri ve özel sektörleri arasında temas ve iş birliğinin artırılması hususunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugün Güney Kore'nin ülkemizde mega projelerde yer alması, artan iş birliğimizin en önemli göstergesidir."

Resepsiyona, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Hüseyin Altınalan, yabancı misyon şefleri, başkonsoloslar ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA