Milas'ta İŞ-KUR Hizmet Binası Faaliyete Başladı

İŞ-KUR Muğla İl Müdürlüğü’ne bağlı Milas İlçe Hizmet Merkezi ilçede faaliyetlerine başladı. Bir müdür ve 7 personel ile hizmet vermeye başlayan kurumda, çalışma hayatına daire tüm işlemler yapılabilecek.

Milas'ta İŞ-KUR Hizmet Binası Faaliyete Başladı
Milas’ta, eski Sümerbank hizmet binası olarak bilinen yerde, geçtiğimiz yıl başlanan tamir ve tadilat işlemleri tamamlanarak, İŞ-KUR Muğla İl Müdürlüğü’ne bağlı Milas Hizmet Merkezi, bir müdür ve 7 personel ile Milas ve Bodrum halkına hizmet vermeye başladı.

17 Ocak 2018 tarihinden itibaren; işe yerleştirme, her türlü kurs, işsizlik sigortası ödemeleri, işçi-işveren münasebetleri ve çalışma hayatına ilişkin tüm konularda hizmet vermeye başlayan hizmet merkezine gelerek incelemelerde bulunan İŞ-KUR Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, kurumun işleyişine dair açıklamalarda bulundu.

İl Müdürü Sarıyerli; “Bugüne kadar hizmet verdiğimiz tüm alanlarla ilgili işlemleri yapmak üzere vatandaşımız Muğla’ya gelmek durumundaydı ancak 17 Ocak’tan itibaren il müdürlüğümüze gelmeksizin tüm işlemleri Milas’taki merkezimizden yapabilecekler. Bu noktada işveren ve iş dünyasının tüm çalışanları il müdürlüğümüzde yapılan tüm işlemlerini buradan da yapabilirler. Başlangıç olarak 8 personelimizle hizmet vermeyi sürdüreceğiz, ihtiyaç duyulması halinde personel takviyesi yapabiliriz” dedi.

Yıllardır atıl durumda olan ve kamuya ait binanın, gerekli tadilat ve depreme karşı güçlendirme çalışmaları yapılarak, modern bir hizmet binasına dönüştürüldüğünü vurgulayan İl Müdürü İlyas Sarıyerli; “Dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu, dönemin Muğla Valisi Sayın Amir Çiçek, yine dönemin Milas Kaymakamı Sayın Fuat Gürel başta olmak üzere, tıkandığımız yerde bizlere her türlü desteği sağlayan AK Parti Muğla İl Başkanı Sayın Kadem Mete ve dönemin Milas İlçe Başkanı Sayın Levent Akyer ve bu hizmet binasının oluşması adına katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” diyerek, hizmet binasının Milas’a, Bodrum’a ve Muğla’ya hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: İHA