Çocuklardan Afrin Kahramanlarına Mektup

Sapanca Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere moral vermek amacıyla mektup gönderdi.

Sapanca Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, Suriye'nin Afrin bölgesinde teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere moral vermek amacıyla mektup yazdı.

Mehmetçik'in yanında olduklarını hissettirmek ve moral vermek amacıyla Afrin'deki askerlere mektup yazan Sapanca Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi 26 çocuk, yazdıkları mektupları Afrin’e ulaştırılmak üzere İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cengiz Yiğit’e teslim etti.

Yiğit, aldıkları emaneti en kısa sürede Afrin’de görev yapan askerlere ulaştıracaklarını ifade ederek, tüm çocuklara teşekkür etti.

Türk askerinin büyük özveriyle vatanını korumak için gereken her şeyi yaptığını belirten Yiğit, "Çocuklarımızın böyle bir girişimde bulunması bizleri hem duygulandırdı hem de gururlandırdı. Sizler gibi evlatlara sahip olduğumuz için gerçekten çok mutluyuz. Eminim ki şu an Afrin'de görev yapan askerimiz, yani ağabeyleriniz ve amcalarınız bu mektupları okuduklarında çok mutlu olacaklar." dedi.

Sapanca Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Eda Bayar da meclis toplantısında ortak aldıkları bir kararla böyle bir girişimde bulunduklarını anlattı.

Canı pahasına savaşan askerlere moral vermek istediklerini ifade eden Bayar, şunları söyledi:

"Geçmişte şanlı ordumuzun o kadar büyük kahramanlıkları var ki bizler çocuk olduğumuz halde bunları dinlerken duygulanıyoruz. Ülkemiz tarih boyunca her zaman bir mücadele içerisinde oldu. Yakın zamanda 15 Temmuz buna verebileceğiz bir örnek. Bizler çocuk olsak bile milli duygulara sahip bireyler olduğumuzu kanıtlamak, Türkiye için canı pahasına savaşan askerlerimize moral vermek için kalbimizden geçen temiz duyguları kaleme almaya çalıştık. Allah, kahraman askerimizin yanında olsun."

Ziyaret sonunda İl Jandarma Komutanı Yiğit, çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.
Kaynak: AA