'Atatürk, Annesi Ve Kadın Hakları Anıt Projesi'

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar: 'Yapılacak yeni anıt, körfezin her yerinden görülebilecek. Yer teslimi yaptık ve çalışmalar hemen başlayacak. 6 ay sonra da bitecek. 73 kazık yapılacak. En yüksek noktası 42 metre yüksekliğinde olacak'

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Anayasa Meydanı'ndaki 'Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın yıkılarak yerine yenisinin yapılacağını söyledi.

Akpınar, bir kafede düzenlediği basın toplantısında, anıtla ilgili ilk projenin yaklaşık 2 yıl önce hazırlandığını anımsattı.

1973 yılında yapılan 'Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın yıkılarak yerine yenisin yapılacağını vurgulayan Akpınar, 'Yapılacak yeni anıt, körfezin her yerinden görülebilecek. Yer teslimi yaptık ve çalışmalar hemen başlayacak. 6 ay sonra da bitecek. 73 kazık yapılacak. En yüksek noktası 42 metre yüksekliğinde olacak.' diye konuştu.

Projenin yargıya taşındığını dile getiren Akpınar, anıtta restore yapma imkanının olmadığını, bu konuda AFAD'ın da raporu olduğunu aktardı.

Akpınar, basın toplantısının ardından gazetecileri anıtın bulunduğu alana götürdü.

Kaynak: AA