DS Makam Otomobili Geleneği Sürüyor

DS Automobiles, yeni premium SUV modeli DS 7 Crossback'teki ilk resmi yolcusunu geçen hafta düzenlenen resmi törende ağırladı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, göreve gelmesiyle beraber çıktığı ilk resmi seremonide, bu güne özel olarak tasarlanan DS 7 Crossback ile yolculuk etti.

Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ilk resmi töreni için geleneksel olarak DS ile yola çıktı.

Şirket açıklamasına göre, Fransız lüksünü ve avant-garde tasarımı 'eşsiz' müşteri programlarıyla buluşturan DS Automobiles, 2 ay önce lansmanı gerçekleştirilen ve yıl sonunda satışına başlanacak olan yeni premium SUV modeli DS 7 Crossback'teki ilk resmi yolcusunu geçen hafta düzenlenen resmi törende ağırladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, göreve gelmesiyle beraber çıktığı ilk resmi seremonide, bu güne özel olarak tasarlanan DS 7 Crossback ile yolculuk etti. Napoleon Bonaparte'tan bu yana Fransa Cumhuriyeti'nin en genç Cumhurbaşkanı olan Emmanuel Macron, tören için Fransa tarihinde ilk defa bir SUV araç kullanan lider olarak da tarihe geçti.

Kendisi için özel olarak tasarlanan DS 7 Crossback'in açılır tavanı sayesinde halkı selamlayarak seremonideki yerini alan Macron, başkanlık otomobili olarak DS kullanan ilk kişi değil. 60'lı yıllarda General Charles de Gaulle ve 70'li yıllarda Claude Pompidou, DS modellerini kullandı.

Sonraki yıllardaki liderlerden Valery Giscard d'Estaing, François Mitterand ve Jacques Chirac da farklı Citroen ve DS modellerini makam aracı olarak tercih etti. Emmanuel Macron'un selefi François Hollande da DS 5 modelini kullanıyordu.

'Presidential DS 7 Crossback' adındaki bu özel versiyon, Paris'teki DS World'de sergileniyor.
Kaynak: AA