AK Parti Manisa İl Başkanı Mersinli Açıklaması

'Hedefimizde Büyükşehir var. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hizmet yapmak yerine, hizmet yapıyor algısını çok iyi yansıtıyor.'

AK Parti İl Başkanı Berk İçelli, 'Hedefimizde Büyükşehir var. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hizmet yapmak yerine, hizmet yapıyor algısını çok iyi yansıtıyor.' dedi.

Soma İlçe Danışma Meclisi toplantısı için beraberindekilerle Soma ilçesine giden İçelli, toplantı öncesinde Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilere açıklama yapan İçelli, referandum sürecine girildiğini ve Manisa'nın 17 ilçesini sırasıyla ziyaret edeceklerini söyledi.

Yapılan araştırmalarda halkın yüzde 95'inin algısının güçlü olduğu, yüzde 81-82'sinin de seçime mutlaka katılacağını gösterdiğini kaydeden İçelli, 'Manisa'dan Türkiye ortalamasını yakalayan bir netice bekliyoruz. İyi bir il yönetimi kurduk. Belediye başkanlarımızın 11'i de çok çalışkan. Soma Belediye Başkanımız da olmak üzere, zaten halk bunun karşılığını verdi ve 3. dönemdir burada, Teşkilatlarımız diri, kadın kollarımız ve gençlik kollarımız sahada. Pazartesiden itibaren kampanyamız süresince görev alacak teşkilat mensuplarımızın da eğitimine başlıyoruz. On günlük bir eğitim sürecimiz devam edecek. Soma da bu eğitimden nasibini alacak. Soma teşkilatımızdan Belediye Başkanımızın çalışmalarından ve uyumlarından memnunuz. Gerçekten örnek bir teşkilat.' dedi.

Manisa'nın Büyükşehir olduktan sonra birçok ilçenin yeteri kadar hizmet alamadığını savunan İçelli, şunları dile getirdi:

'Nasip olursa önceliğimiz referandumda iyi bir netice alıp halkımızın beklentisini karşılamak. Ardından Büyükşehir hedefimiz var. Büyükşehir AK Parti'de olmazsa Manisa'nın hizmet alamadığını, aldığı hizmetlerin de nasıl sıkıntılı olduğunu görüyoruz. Manisa'ya faydalı bir muhalefet de oluşturacağız. Büyükşehir grubumuzu da çok ciddi harekete geçirdik. Farklı stratejilerimiz de olacak. Cengiz Ergün hizmet yapmak yerine hizmet yapıyor algısını çok iyi yansıtıyor. Bunun milletimiz de farkında. Soma sokaklarından geçerken Somalı da farkında. Büyükşehirde, Hasan Ergene zihniyetinde bir belediye başkanı olması lazım. Geçen dönem yaptığımız hataları bir kenara bırakıp bundan sonra hata yapmadan, Manisa'da yüzde 50'ye yakın oyumuz var. Bu oyumuzu aldığımız zaman Manisa'yı rahat rahat kazanıyoruz zaten. Büyükşehir hizmetinde Manisalılarla AK Parti hizmet anlayışını buluşturacağız. Bunun için de çalışacağız. Bu noktada iddialıyız.'

Belediye ziyaretinin ardından İçelli ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundular.
Kaynak: AA