Tatvan'da Hayvanlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından yaban ve sokak hayvanları için doğal yaşam alanlarına yem bırakıldı.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO), kış şartları nedeniyle yem bulmakta zorlanan hayvanların beslenmelerine yardımcı olmak amacıyla 'hayvanları doyuralım' adı altında kampanya düzenledi.

Kampanya kapsamında toplanan yemleri ilçenin belirli kesimlerine bırakan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yiyecek bulamayan hayvanların beslenmesi için vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulundu.

Bitlis'te yüksek kar örtüsü nedeniyle yeterince beslenemeyen yaban hayvanlarının yerleşim alanlarına kadar geldiğini belirten TATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, 'Kardan dolayı yaban hayvanları aç kalmıştı, biz de onlar için hakim yerlere yiyecek bıraktık. Şu an 300 evler mevkiindeyiz ve görüldüğü gibi sokak hayvanları aç kalmış. Onlar için de belirli alanlara yiyecek bırakıyoruz. Bu çalışmamız belli aralıklarla farklı bölgelerde devam edecek.' diye konuştu.

Hayvanları doyurmak için herkesin belirli yerlere yiyecek bırakması gerektiğini ifade eden TATSO Meclis Başkanı İhsan Bakırhan ise yaban hayvanlarının yanı sıra kediler, köpekler ve kuşların ulaşabileceği yerlere yiyecek bırakarak doyurulmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Kampanyaya katılan Sevgi Seli Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Torun Ural da her hayvanın yiyebileceği veya her hayvanın ihtiyacı olabilecek şekilde doğaya yiyecek bıraktıklarını anımsatarak, tüm kesimlerin kampanyaya destek vermesi gerektiğini aktardı.

Kaynak: AA