Yalova Emniyet Müdürü Fındık, Gazetecilerle Buluştu

İl Emniyet Müdürü Hakan Fındık, makamında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Müdür Fındık, toplantıda müdürlüğün çalışmaları il ilgili gazetecileri bilgilendirdi.

Yalova’nın tüm birimlerinin içerisinde olduğu yeni bir emniyet hizmet binasına ihtiyacı olduğunu söyleyen Fındık, şöyle konuştu:

Fındık, şunları ifade etti:

'Emniyet Müdürlüğü binasıyla ilgili çalışmalarımız var. Yalova Belediyesinden yeni bir yer tahsis ettik. Orada yeni ek bir bina olarak kullanacağız. Onun yanı sıra Bursa Yolu’nda bir yer var orayla ilgili çalışıyoruz. Altyapıyı güçlendirmek istiyoruz. Oraya da yeni İl Emniyet Müdürlüğü binasını yapmak istiyoruz. 30 dönüm bir yer var. Genel Müdürlüğümüzle de görüştüm. İçinde oturur muyum bilmem ama benim olduğum dönemde çalışmalarına başlamak istiyorum. Yeni bir hizmet binası yapacağız. Kesinlikle bu bir ihtiyaç. Yeni yapılacak yerlerde de diğer illerde olduğu gibi basın odası yapma gayretinde olacağız.'

Hem terör hem de uyuşturucuyla toplumun tüm katmanlarının mücadele içerisinde olması gerektiğine dikkati çeken Fındık, 'Teröristle mücadele ile terörizmle mücadele çok farklı şeyler. Bizim işimiz teröristle mücadele. Uyuşturucuda, içici ve satıcıyla mücadele bizim işimiz. Hatta olmasını engellemek de bizim işimiz. Uyuşturucuyla mücadele ise hepimizin görevi. Sizin de, bakkalın da, belediye başkanın da, milli eğitimin de benim de işim. Elimizden geleni yapacağız, yapıyoruz da. Mücadelemiz devam edecek bırakmayacağız. Ancak mücadele tek başına olmaz. Hepimiz bu mücadeleyi yapmamız gerekiyor.' diye konuştu.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Fındık, FETÖ mücadelesine rağmen uyuşturucu yakalama oranlarını 2 seneye göre 3'e katladıklarını bildirdi.

Kentte uyuşturucu konusunda sıkıntı bulunan bir mahalle olduğunu belirten Fırdık, şöyle devam etti:

'Oraya kentsel dönüşüm yapılması planlanıyor. Ortada bir sorun var. Çözülmesi kolay değil zaten kolay olsa dünya çözer. O mahallede bize bir prefabrik verilmesi düşüncesi var. Burada karakol ya da polis noktası kurma gibi bir düşüncemiz var. Huzur operasyonlarından gelen tepkiler vatandaşımızdan olumlu. Suçu olmayan insan zaten bundan tedirgin olmaz. Bu operasyonları sürdüreceğiz. Yalova, istatistiklere göre güvenli bir il. İstatistik bilimi var. Tüm illerde rakamlar var. Diğer iller Yalova’ya göre çok daha sorunlu. Güzel bir iliz. Biz daha iyisi için çalışıyoruz. Her konuda iyi iliz. Oto kontrolü çok iyi. En fazla 155’e bilgi verilen illerden biri, kültür seviyesi yüksek. İyi değil, çok iyi bir iliz.'

Kaynak: AA