Büyükşehir Belediyesinin Sinek Mücadelesi

Antalya genelinde bin 150 kişilik ekiple sinek ve haşerelerle mücadele çalışması yürütülüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent sakinlerinin sineksiz bir yaz geçirmeleri için Antalya genelinde bin 150 personelle vektörel mücadele yapıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi 2017 yazının sineksiz geçmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Sivrisinek ve haşereyle mücadeleyi larva döneminde yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve ilçelerde toplam bin 150 kişilik ekip kurdu. Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri fosseptikler, bataklıklar, kanallar, mazgallar, durgun sular ve kapalı alanlarda periyodik olarak ilaçlama yapıyor.

Merkez ilçelerde 15, doğu ilçelerinde 22, batı ilçelerinde 13 ilaçlama aracı ile ilaçlama çalışması yapıyor.

Ekipler, kimyasal mücadelenin yanında biyolojik mücadele de yürütüyor. Gazipaşa Çevre Sağlığı İlaçlama Birimi, su birikintisi olan yerlere, sulama havuzlarına, göletlere, bataklıklara ve tarımsal amaçlı kuyulara sivrisinek larvalarıyla beslenen Gambusia affinis (sivrisinek balığı) türü balıklardan bırakıyor. Sıcak ya da soğuk sularda kolaylıkla yaşayabilen balık, sivrisinekle mücadelede en etkin yöntemlerden biri olarak dikkat çekiyor.
Kaynak: AA