STB Başkanı Hastoğlu'ndan, İşkur İl Müdürü Canpolat'a Ziyaret

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri göreve yeni atanan İşkur İl Müdürü Hikmet Canpolat’ı ziyaret etti.

STB Başkanı Hastoğlu'ndan, İşkur İl Müdürü Canpolat'a Ziyaret
İşkur’un daha aktif çalışmasının Sivas için büyük önem taşıyacağını belirten Başkan Hastaoğlu,"Sivas’ta İşkur Müdürlüğü ile uyumlu bir çalışma içindeyiz. İlimizde İşsizlik ve istihdam konusunda yapılan çalışmaları destekliyoruz. Çünkü ne iş olursa yaparım dönemi çok geri de kaldı artık. İlimizde ticaret hacminin ve üretimin artması için vasıflı ara eleman yetiştirilmesi şarttır. Kaliteli bir iş gücü olması için gençlerimize yönelik projeler üretmeliyiz" dedi.

İşkur İl Müdürü Hikmet Canpolat ise,"Göreve başladığım günden itibaren sabahları kurum işleri, öğleden sonra esnaf gezileri, Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalar ve kamu kurumlarına iade-i ziyaretler, akşamları da muhtarlardan aldığım bilgilere göre eşimle birlikte şehit ve gazi yakınları, emekliler, asgari ücretle çalışan ve işsiz olan aileleri ziyaret ediyorum. İşkur olarak istihdamın yanı sıra işçi şikayetlerine de bakıyoruz. İşyeri ziyaretlerinde işçinin çalışma şartlarını yerinde görmüş oluyorum" ifadelerine yer verdi.

Sivas’taki işsizlik rakamlarına değinen Canpolat,"Sivas ta bize kayıtlı işsiz sayısı 24 bin. 2016 yılı içerisinde 36 bin kişi istihdam edilmiş. Ama Çalışma Bakanlığı hedef verilerine bakıldığı zaman biz Sivas olarak 81 il içerisinde 79. sıradayız. Bunun sebebi ise, Sivas ta İşkur İl Müdürlüğü olarak 50 bin kişiye iş ve meslek danışmanlığı vermişiz. Görüşme neticesinde işe yerleşmiş, fakat Mali Müşavirler Sosyal Güvenlik Kurumu’na işçi girişini yaparken İşkur İl Müdürlüğü’ne bildirmediği için hala bizde kayıtlı işsiz olarak gözüküyor. 36 bin kişi yerine 2 bin 600 kişi istihdam edilmiş gözüküyor. Bu verilere bakıldığı zaman Türkiye sıralamasında ilk 5 arasına girmemiz gerekirken son 5 arasında kalıyoruz. İşkur Sivas İl Müdürlüğü olarak ilimizin istihdam yapısını iyileştirmek ve işsiz sayısını azaltmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA