Dördü Engelli 5 Kişilik Aile Sıcak Yuvalarına Kavuştu

Muş'un Malazgirt ilçesinde 30 yıldır tek odalı derme çatma bir evde yaşayan 4'ü engelli 5 kişilik aile yeni sıcak yuvasına yerleşti Kaymakamlık, SYDV aracılığıyla Karana ailesine eski evlerinin bitişiğinde tek katlı ev yaptırarak, ihtiyaçlarını karşıladı Abla Karana:'Eski evde çok mağdur ve perişandık. Devlet bize 4 odalı tek katlı ev yaptırdı. Önce Allah'a sonra devlete emanetiz. Allah devletimize zeval vermesin.'

Dördü Engelli 5 Kişilik Aile Sıcak Yuvalarına Kavuştu
Muş'un Malazgirt ilçesinde Kaymakamlık, 30 yıldır derme çatma bir evde yaşayan 4'ü engelli 5 kişilik Karana ailesi için ev yaptırdı.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), ilçenin Selçuklu Mahallesi'nde tek odalı derme çatma bir evde görme engelli annesi Çiçek (75) ile zihinsel engelli kardeşleri Adnan (48), Mehmet (45) ve Ali'nin (38) babası öldükten sonra 30 yıldır ihtiyaçlarını karşılayan abla Gülcihan Karana'ya (50) yardım elini uzattı.

Soğuktan korunmak için çatısına naylon ve branda serilen evde zor günler geçiren aile için harekete geçen SYDV ekipleri, evin bitişiğinde 4 odalı tek katlı ev yaptırdı.

Yeni sıcak yuvalarına yerleşen Karana ailesinin diğer ihtiyaçları da ekiplerce karşılandı.

- "Engelli kardeşlerime ve anneme bakıyorum."

Abla Gülcihan Karana, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıldır tek odalı toprak evde yaşadıklarını ve çok zorluk çektiklerini söyledi.

Devletin kendilerine sahip çıktığını anlatan Karana, şöyle konuştu:

"Eski evde çok mağdur ve perişandık. Devlet bize 4 odalı tek katlı ev yaptırdı. Önce Allah'a sonra devlete emanetiz. Allah devletimize zeval vermesin. SYDV personelleri bizi ziyaret ediyor ve yardım getiriyorlar. Engelli kardeşlerime ve anneme bakıyorum. Babam 25 yıl önce vefat etti. Kardeşlerimin ve annemin bütün bakımlarını ben yapıyorum."

SYDV Müdürü Yakup Bozkurt da aileye yardımların devam ettiğini belirterek, "Sosyal yardım ve inceleme görevlilerimiz Karana ailesinin evinin yıkılmak üzere olduğunu tespit etti. Bu incelemenin ardından aileye tek katlı ev yaptık." diye konuştu.
Kaynak: AA