Ceyhan Havzası Yönetim Heyeti Toplandı

Osmaniye'de, Ceyhan Nehri Havzası Yönetim Heyeti toplantısı yapıldı.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Valilik Rahime Hatun Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, su kaynakları için koruma ve kullanma planlarının önemli olduğunu söyledi.

Ceyhan Havzası Koruma Eylem Planı’nın devam ettiğini dile getiren Vali Coşkun, "Havza’da oluşan kirliliğin önlenmesi, havzanın korunması ve iyileştirilmesi için su kaynakları potansiyeli, kirletici kaynakları ile mevcut su kalitesini dikkate alınarak durum tespiti yapıldı. Heyetimizin yapacağı çalışmalarda önceliğimiz su kaynakları için koruma ve kullanma planları yapmak, su kaynaklarımız ile toprak kaynaklarımızın Havza bazında bütüncül yönetimini sağlamaktır." diye konuştu.

Toplantıda, bir önceki toplantıda alınan kararlar değerlendirildi.

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Havza Yönetimi Başmühendisi Ayşe Aydın, Ceyhan Havzası Koruma Eylem Planı İş Takvimi ve Takip Tablolarına veri girişleri ile ilgili sunumu yaptı.

Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Planları Takip Şube Müdür Vekili Altunkaya Çavuş’un yaptığı Havza Koruma Eylem Planları hakkında değerlendirme sunumunun ardından Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi hakkında bilgi verildi.

Kaynak: AA