Erciyes Üniversitesi'nde 'Ölçme Değerlendirme' Çalıştayı

Erciyes Üniversitesi'nde "Ölçme Değerlendirme Eğiticilerin Eğitimi" konulu çalıştay başladı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir otelde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan, Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Akın Ünal, kalite komisyonu üyeleri ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Rektör Güven, Erciyes Üniversitesi'nde kalite sürecine 1990’lı yıllarda başlandığını ve büyük özveri gerektiren bu süreçte, üniversitelerinin gerek kalite, gerekse araştırma, geliştirme çalışmalarında önemli bir yere geldiğini bildirdi.

Erciyes Üniversitesi'ne YÖK tarafından verilen araştırma kimliğinin üniversiteye getireceği artılara da değinen Rektör Güven, şunları kaydetti:

"En son YÖK tarafından tespit edilen ve sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen 10 araştırma üniversitesinden birisi olarak da mükafatlandırıldık. Bunun önümüzdeki yıllarda birçok katkılarını ve faydalarını göreceğiz. Ama bizimde yükümlülüklerimizi artıran husus var. Bu husus, daha fazla araştırmaya, daha fazla araştırmacı yetiştirmeye, ülkemizin öncelikli alanlarına yönelik çalışmalar yapmaya bizi sevk etmektedir. Erciyes Üniversitesinin yaptığı çalışmaların dünde bir örneğini gördük 3. kez Erciyes Teknopark, 5-9 yaş grubunda üst üste birinci seçildi. Tabi bu birçok parametre değerlendirilerek yapılan bir seçim. Buda üniversitemizdeki iyi yapılan çalışmaların bir sonucu."

Çalıştay, 01 Aralık Cuma günü yapılacak kapanış töreni ile sona erecek.

Kaynak: AA