Kumluca'da Üreticilere Bitki Zararlılarıyla Mücadelenin Sakıncaları Anlatıldı

Kumluca’da Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda bitki zararlılarına karşı entegre mücadele, tekniğine ve tavsiyesine uygun bitki koruma ürünü kullanma konuları anlatıldı.

Kumluca'da Üreticilere Bitki Zararlılarıyla Mücadelenin Sakıncaları Anlatıldı
Kumluca Ziraat Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Akşit, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, komisyoncular, tüccarlar, bitki koruma ürünleri bayileri ve üreticiler katıldı.

Tarım Sigorta Primlerinin yüzde 50’sini devlet ödüyor”

Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri Fatma Okay Barut, Emel Yücebaş ve Serhat Kula bitki zararlılarına karşı entegre mücadele, tekniğine ve tavsiyesine uygun bitki koruma ürünü kullanma konularında katılımcıları bilgilendirdi. Toplantıda üreticilere karşı kesinlikle TARSİM Tarım Sigortası yaptırılması gerektiği, TARSİM Tarım Sigorta Primlerinin yüzde 50’sini devletin ödediği hatırlatıldı.

“Üreticiler ürünlerde hastalık ve zararlılarla mücadelede, mücadele prensipleri doğrultusunda hareket etmeli”

Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Akşit toplantı ile ilgili olarak, “Üreticilerimize, yetiştirdiği ürünlerde hastalık ve zararlılarla mücadelede, entegre mücadele prensipleri doğrultusunda hareket etmesi gerektiği, kimyasal mücadelenin gerekli olduğu durumlarda uygun bitki koruma ürünlerini tekniğe ve tavsiyesine uygun şekilde kullanılması, üretilen ürünlerdeki kalıntı limitlerinde Türk Gıda Kodeksi ’ne ve alıcı ülke kriterlerine uyulması hatırlatıldı. Ayrıca tavsiye dışı Bitki Koruma Ürünlerinin(BKÜ) kullanılmasının önlenmesi için biyolojik ve biyoteknik mücadelenin önemi anlatıldı” dedi.

Kaynak: İHA