Osmaniye'de 'Nohutlu Pilav Günü' Etkinliği

Osmaniye'de "Nohutlu Pilav Günü" düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara nohutlu pilav ayran ikram edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, burada yaptığı konuşmada, tarımsal ürünler yaygınlaşıyor projesi kapsamında getirilen projenin kabul edildiğini belirtti.

Projenin 78 bin lira değerinde olduğunu kaydeden Sağlam, "Bu proje 2019'a kadar uygulanacak bir projedir. Bu yıl içerisinde Hasanbeyli ilçemizde kışlık ekimlerimizi yaptık. Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğümüz proje ortağımızdır. Bizler kışlık çeşitle, yazlık ekim çeşidi arasındaki verim değerlendirmesine baktığımızda 110 kilo ile 120 kilogram arasında yazlık çeşitlerde, kışlık çeşitlerde ise 220 ile 250 kilogram verim görüyoruz.

Onun için Hasanbeyli ilçemizde bu ekimine devam edeceğiz. Nohut her şeyden önce toprağı gençleştiriyor. Bir çok ürün topraktaki azotu kendi kullanırken, nohut baklagil olduğu için yerfıstığı ile havadaki azotu alıp toprağa bağlıyor ve kendinden sonraki ürüne yarı işlenmiş bir toprak bırakıyor. Bizler buğday ekim alanlarında alternatif ürün olarak nohut ekimine önem veriyoruz. Aşure gününde olduğu gibi bu günde vatandaşlarımıza nohutlu pilavımızı beğenimize sunduk." dedi.

Etkinlikte, katılımcılara kentet üretimi yapılan nohut çeşitleri tanıtıldı.

Kaynak: AA