Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

'Biz ormanlar azalıyor falan diyoruz ama Türkiye'deki ormanlar gerçekten çok hızla artıyor. Hatta biz son 1213 yılda ormanlık alanlarını 1.5 milyon hektar, dekar olarak 15 milyon dekar artırdık. Orman servetimiz yüzde 33 arttı' 'Sayın Cumhurbaşkanımız 21 Mayıs'ta kongrede, '180 gün sonra bütün bakanlıkların icraatlarını göreceğim' diye bir şey söyledi. Ben de heyecanlandım o akşam bütün genel müdürlere 180 gün için hazır olun ve büyük hedeflerinizi bekliyorum dedim. Hakikaten gecegündüz çalışarak şu anda 365 tesisi bitirdiler. 29 Kasım günü saat 14.00'te Sayın Cumhurbaşkanımız Külliye'de açacak'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz ormanlar azalıyor falan diyoruz ama Türkiye'deki ormanlar gerçekten çok hızla artıyor. Hatta biz son 12-13 yılda ormanlık alanlarını 1.5 milyon hektar, dekar olarak 15 milyon dekar artırdık. Orman servetimiz yüzde 33 arttı." dedi.

Uluslararası ekonomi/finans dergisi Turcomoney'in "Türkiye'ye ve Dünyaya Değer Katanlar" ödül töreninde konuşan bakan Eroğlu, yaptıkları çalışmalardan söz ederek, 29 Kasım'da 365 yeni tesisin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını duyurdu.

Eroğlu, 2023 yılına kadar dünyadaki her insan için bir fidan dikeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz ormanlar azalıyor falan diyoruz ama Türkiye'deki ormanlar gerçekten çok hızla artıyor. Hatta biz son 12-13 yılda ormanlık alanlarını 1.5 milyon hektar, dekar olarak 15 milyon dekar artırdık. Orman servetimiz yüzde 33 arttı. En son Birleşmiş Milletler Dünya Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı (COP 12) var. BM'ye dedim ki, bunu en iyi Türkiye'de yaparsınız. Birçok ülke almak istedi ama Türkiye'yi kabul ettiler. Bizi de dönem başkanı seçtikleri zaman ben, Birleşmiş Milletlerden gelen herkese şunu dedim, 'Biz dünyadaki her insan için 2023 yılına kadar bir fidan dikeceğiz' diye. Dolayısıyla dünyadaki her insanın bir fidanı olacak. Şu ana kadar Cumhurbaşkanımızla birlikte 29 Kasım 2017 tarihinde Külliye'de 4 milyarıncı fidanın dikimini gerçekleştireceğiz."

Büyük düşünmenin, hedefe kilitlenmenin başarının temel ilkesi olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız 21 Mayıs'ta kongrede, '180 gün sonra bütün bakanlıkların icraatlarını göreceğim' diye bir şey söyledi. Ben de heyecanlandım o akşam bütün genel müdürlere 180 gün için hazır olun ve büyük hedeflerinizi bekliyorum dedim. Hakikaten gece-gündüz çalışarak şu anda 365 tesisi bitirdiler. 29 Kasım günü saat 14.00'te Sayın Cumhurbaşkanımız Külliye'de açacak. Koalisyonlar döneminde bizden önce DSİ'de 3.5 yılda sadece dokuz tesis açılmış. Biz bugüne kadar 7 bin 200 tane tesis açtık. Bütün şehirlerin sus meselesini hallettik. Kıbrıs'a su götürmek bir hayaldi. Kıbrıs'ın da su meselesini çözdük." ifadelerini kullandı.

WOW Istanbul Hotels & Convention Center'da gerçekleştirilen ödül töreninde, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na "Yılın Devlet Adamı" ödülü takdim edildi.

Törende, değişik alanlarda üretim, yatırım ve ihracat yapan, istihdam gerçekleştiren, yenilikçi, çevreci, sosyal sorumluluk projeleriyle topluma katkı sağlayan, söylem ve davranışlarıyla toplumsal barışa katkıda bulunan devlet adamlarına ödül verildi. Törene ödül sahiplerinin yanı sıra siyaset, iş, diplomasi, bürokrasi, bilim ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Kaynak: AA