New York'ta silah sesleri! 8 kişi öldü

New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında terör saldırısı düzenlendi. New York Belediye Başkanı olayda sekiz kişinin öldüğünü ve 15 kişinin yaralandığını bildirdi. Gözaltına alınan saldırganın 29 yaşında bir erkek olduğu ve hastanede bulunduğu belirtildi.

New York'ta silah sesleri! 8 kişi öldü
New York'ta silah sesleri! 8 kişi öldü
New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında terör saldırısı gerçekleştirildi. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, saldırıda sekiz kişinin öldüğünü ve 15 kişinin yaralandığını duyurdu.

Blasio, saldırının terörle bağlantılı olduğunu ve konu hakkında ABD başkanı Donald Trump'a bilgi verildiğini aktardı.

New York Valisi Andrew Cuomopolis, olayı 'uzun namlulu silahlarla sivillere yönelik gerçekleştirilen bir terör saldırısı' olarak nitelendirerek, saldırıyı bir kişinin düzenlediğini söyledi. Coumopolis, ABD'de güvenlik önlemlerinin arttırılacağını sözlerine ekledi. 

New York'ta silah sesleri! 8 kişi öldü

SALDIRGANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI


New York Polis Departmanı, gözaltına alınan saldırganın Özbekistan asıllı 29 yaşında bir erkek olduğunu ve isminin Sayfo Safullo olduğunu açıkladı. Polis, saldırganın bacağından vurularak etkisiz hale getirildiğini ve şu anda ismi açıklanmayan bir hastanede tutulduğunu bildirdi.

New York'ta silah sesleri! 8 kişi öldü

Görgü tanıkları, New York'un aşağı Manhattan bölgesinde bulunan ünlü liselerinden Stuyvesant Lisesi yakınlarında silah sesleri duyduklarını, bir saldırganın kamyonetiyle okulun yanındaki bisiklet yoluna tersten girdiğini, daha sonra aracından inerek çevreye ateş açtığını söyledi.

Saldırganın kullandığı kamyonetin kiralık olduğu ortaya çıktı.

New York'ta silah sesleri! 8 kişi öldü

Bölge polisi olayın terör saldırısı olarak değerlendirildiğini duyurdu.
New York Belediye Başkanı saldırıda sekiz kişinin öldüğünü söyledi.

New York'ta silah sesleri! 8 kişi öldü


ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından terör saldırısıyla ilgili, 'Görünen o ki New York'ta bir başka saldırı çok hasta ve dengesiz birisi tarafından gerçekleştirildi. Emniyet birimleri çok yakından takip ediyor. ABD'DE OLMAZ!' açıklamasını yaptı.

Başkan Trump, bir sonraki paylaşımında ise, 'Orta Doğu ve herhangi bir yerde onları yerken, DAEŞ'in ülkemize geri dönmesine ya da giriş yapmasına izin vermemeliyiz. Yeter!' ifadelerini kullandı.