Fatih Belediyesi Gece Bekçileriyle Bir Araya Geldi

Fatih Belediyesi, Temmuz ayında göreve başlayan gece bekçilerini yemekte ağırladı. Fatih bölgesinde görev yapan 35 bekçinin sorunlarını dinleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bundan sonra geceleri ‘Gece Kartalları’ sayesinde rahat uyuyabileceğiz “ dedi.

Fatih Belediyesi Gece Bekçileriyle Bir Araya Geldi
Fatih Belediyesi, Temmuz ayında görev başlayan gece bekçilerini Topkapı Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemekte ağırladı. Organize edilen yemek programına Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk, Fatih İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, basın mensupları ve göreve başlayan gece bekçileri katıldı.

Yemekte Başkan Mustafa Demir, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün “Gece Kartalları” ismini taktığı bekçilerin sorunlarını dinledi. Fatih’te görev yapan 35 bekçi ile tek tek görüşmeye çalışan Başkan Demir, bekçilerin isteklerini kırmayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

“Geçmişin özlemiyle bekçilik için çok gayret gösterdik”

Bekçilik sisteminin yeniden hayata geçmesi için çok çalıştıklarını söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Biz geçmişin özlemiyle bekçilik sisteminin oluşması için çok gayret gösterdik. Çünkü polislerin ya da emniyet görevlilerimizin görevi suçluları yakalamak ve cezalandırmak için gerekli alt yapıyı oluşturmaktır. Fakat mahallenin sükûnunu, huzurunu sağlamak için bekçilik sisteminin de hem güvenliğe destek olmak açısından hem de polislerimizin daha rahat çalışması açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Gece Kartalları sayesinde rahat uyuyacağız”

Bekçilerin mahalle sakinleri için önemini belirten Başkan Demir, “Sizler Fatih’in hafızası olacaksınız, sizler Fatih’in fotoğrafını bileceksiniz, semtinizin olumlu taraflarını ve olumsuz taraflarını bilecek ve aktaracaksınız. Bizlerin tamamı gelip geçici ama sizler kalıcı ve görevini düzgün yaptığı sürece bu görevi ifa edecek kişilersiniz. Gerektiğinde bilgi birikiminizi gelecek olan idarecilerle de paylaşacaksınız. Mahalledeki huzura verdiğiniz destekle, asayişi ve güvenliği sağlayacaksınız. Biz dünyanın birçok emeğiyle mahallelerimize parklar yapıyoruz ama vatandaşlarımız akşam vakitlerinde bunlardan faydalanamıyorlar. Akşam ve yazın kadınlarımız çocuklarımız parklara gitmekten çekinir oldu bunun da nedeni bu alanlarda bulunan serseriler. Bizler artık bunlara müsaade etmeyeceğiz, bundan sonra ‘Gece Kartalları’ sayesinde rahat uyuyacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA