Doktorun Hasta Yakını Tarafından Darp Edildiği İddiası
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Aile Sağlık Merkezinde (ASM) görevli bir doktor, hasta yakını tarafından darp edildiğini iddia etti.

İfadeleri alınan şüphelilerin serbest bırakıldığı öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
İnternet kesintisi nedeniyle yaşanan aksamalar yüzünden talebini yerine getiremedikleri hastanın saldırısına maruz kaldığını söyleyen Doktor Süleyman Tekeş, “Aynı zamanda aynı hastanın hem fiziki darbına hem bıçaklı saldırısına maruz kaldım. Bununla ilgili emniyet güçlerine haber verdik. Kendisinden şikayetçi davacı oldum. Bu olayın takipçisi olacağım” dedi.
Bu tür olaylara karşı tedbir alınması gerektiğini belirten Tekeş, “Sağlık Bakanlığının bu konuda bir düzenleme yapıp biraz daha sahiplenmesini talep ediyoruz. Boynumdaki sıyrıklar gözümdeki morluklar hepsi darp sırasında oldu. Bu kendimi korumuş halim, mümkün mertebe saldırganı kendimden uzak tutmuş halim. Bunu yapacak gücüm kuvvetim olmasaydı belki de başka şekilde haber yapıyor olurdunuz” diye konuştu.
Polis, darp olayının duyulması üzerine ASM’de basın açıklaması yapmak için toplanan sağlık sendika ve derneklerine izin alınmadığı gerekçesiyle izin vermedi.
Sağlık çalışanları darp edilen doktora geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra dağıldı.
