Mavi Kuşak Yaz Bilim Kampı Şile'de Başlıyor

İstanbul Valiliği'nce düzenlenen kampa 22 pilot okuldan TEOG puanına göre seçilen 100 öğrenci katılacak Vali Yardımcısı Usta: 'Biz artık klasik metotlarla bir yere gelemeyiz, bilgi üretmemiz, ARGE üretmemiz, inovasyon yapmamız lazım'.

İstanbul Valiliği’nce Şile'de düzenlenecek 'Mavi Kuşak Yaz Bilim Kampı' tanıtıldı.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, seçilen 100 öğrenciyle gerçekleştirilecek kampla Türkiye’de örnek bir projeye imza atılacağını vurgulayarak, 'Bu öğrencilerle geleceğin Türkiye’sini inşa edeceğiz.' dedi.

Öğrencilerin İstanbul'daki 22 okuldan seçildiğini belirten Usta, Türkiye'nin hedeflerine değinerek, şöyle konuştu:

'Bu hedefleri sizlere güvenerek belirledik. Eğer Türkiye 2023, 2053, 2071 hedeflerini yakalayacaksa sizlerin çok büyük katkıları, çok büyük emeği olacak. Çocuklar, gençler kendinizi önemseyin. Sizler çok özel çocuklarsınız, bunu laf olsun diye söylemiyorum. Eğer kendinize inanırsanız, güvenirseniz yapamayacağız bir şey yok. Biz artık klasik metotlarla bir yere gelemeyiz, bilgi üretmemiz, AR-GE üretmemiz, inovasyon yapmamız lazım. Bizim ülke olarak marka üretmemiz lazım. Biz size güveniyoruz. Bu kampı çok önemsiyorum.'

Şile Kaymakamı Salih Yüce de programa ev sahipliği yapacaklarını dile getirerek, 'Sizleri, çocuklarımızı memnun etmek için her türlü gayreti sarf edeceğiz. Bizim bir sloganımız var, 'Dünyanın en güzel ili İstanbul, İstanbul’un da en güzel ilçesi Şile' diyoruz. Şimdiden çocuklarımıza başarılı bir kamp diliyorum' ifadesini kullandı.

Kampın genel koordinatörü Hakan Şimşek ise 10 aylık bir çalışmanın ürünü olan yaz kampına 'Mavi Kuşak' isminin verilmesinin bir anlamının bulunduğunu ifade ederek, mavinin özgürlüğün rengi olduğunu, özgür düşünebilen bireyler yetiştirmek için bu ismi kullandıklarını dile getirdi.

Şimşek, kampa ilişkin şu bilgileri verdi:

'Bizim eğitim anlayışımızda kalıplara sıkışma, formül ezberleme var. Bu kampla öğrencileri bu kalıpların dışına çıkarmayı arzuluyoruz. Amacımız bilim adamı yetiştirebilmek. Müfredat değişikliğiyle, eğitimimizdeki 'zeki çocuk eşittir sayısalcı' algısını değiştirmeye çalıştık. Sosyal zekanın da önemli olduğunu vurgulamaya ve bunu müfredata yerleştirmeye çalıştık. Bununla beraber matematiğe ve fen bilimlerine olan alakanın zayıfladığını gördük. Bu noktada böyle bir kampın bu açığı kapatacağına inanıyoruz.'

TEOG puanına göre seçilen 100 öğrencinin katılacağı Mavi Kuşak Yaz Bilim Kampı, 15 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA