Büyük İşbirliği Protokolü İmzalandı

Dünya Ticareti İş Geliştirme Konseyi ve Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu arasında büyük iş birliği anlaşması..

Büyük İşbirliği Protokolü İmzalandı
Dünya Ticareti iş Geliştirme Konsey Başkanı Ümit Kaya ve Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu Başkanı Hakan Yüksel işbirliği protokolü ile ilgili yazılı olarak basın açıklamasında bulundu:

'Dünya Ticareti İş Geliştirme Konseyi (World Trade Business Development Council) ve Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (International Confederation of Agriculture and Food ) arasında, dünyada yeni pazarlara açılma, ürün geliştirme, verimliliğin artırılması, tarımda teknolojik ilerleme ve know-how gibi konularda stratejik çalışmalar yürütme ve stratejik işbirliği konularında birlikte hareket etme kararı alınmış ve bu doğrultuda bir protokol imzalanmıştır.

Uluslararası pazarlarda fuar birlikteliği, Dünya Ticareti İş Geliştirme Konseyi üyesi işadamlarının desteği ve Uluslararası Tarım veGıda Konfederasyonu'nun altyapısı ve teşkilatları ile tarım ve gıda alanlarında sinerji oluşumu öngörülmektedir.

Çiftçilerimizin kullanmış oldukları malzemelerin yurtiçi/yurtdışı teminlerinde maliyetlerinin düşürülmesi, profesyonel pazarlama ağlarının kurulması, ar-ge çalışmaları ile yeni ürünlerle pazar payının artırılması hedeflenmektedir. Konsey üyesi iş adamları ile Konfederasyon üyeleri arasında işbirliğinin ve ticaret hacminin artırılmasını sağlamak üzere toplantı ve seminerler, eğitim, bilgilendirme ve tanıtım gezileri planlanarak uygulanacaktır.

Her iki kurumun da üyelerinin fayda göreceği ve ülke ekonomimize katkı sağlayacak olan bu protokolün herkese hayırlı olmasını dileriz.'

Büyük İşbirliği Protokolü İmzalandı

Büyük İşbirliği Protokolü İmzalandı

Büyük İşbirliği Protokolü İmzalandı