Melih Gökçek'ten FETÖ temizliği

'İlk etapta FETÖ üyesi olduğundan yüzde 100 emin olduğumuz 400 belediye çalışanının ismini bu akşam Valiliğe bildirip, yarın uygulamaya başlayacağız'.

Melih Gökçek'ten FETÖ temizliği
Melih Gökçek'ten FETÖ temizliği
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 'İlk etapta Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğundan yüzde 100 emin olduğumuz 400 belediye çalışanının ismini bu akşam Valiliğe bildirip, yarın uygulamaya başlayacağız.' ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'da bulunan 23 radyonun ortak yayınına konuk olan Gökçek, 15 Temmuz darbe teşebbüsüne yönelik soruları yanıtladı.

Gökçek, darbe teşebbüsünün ardından tüm kurumlarda başlatılan görevden alma çalışmalarına ilişkin, 'İlk etapta FETÖ üyesi olduğundan yüzde 100 emin olduğumuz 400 belediye çalışanının ismini bu akşam Valiliğe bildirip, yarın uygulamaya başlayacağız.' dedi.

FETÖ üyelerinin belediyeden tasfiye edilmesine devam edeceklerini kaydeden Gökçek, şunları aktardı.

'Paralel yapı yanlısı olmayan hiç kimse, 'Sıra bana gelecek mi' demez. Bu konuda Türkiye'de değişik yerlerde birtakım tasfiyeler yapıldı. Biz de belli rakamlara ulaştık ve bu akşam Valiliğe bildirip, yarın uygulamaya başlayacağız. Bu daha uzun süre sürecek ama adamların hiçbiri paralelci olduğunu kabul etmiyor. Bunların kendi aralarında imam diye tayin ettiği kişiler var. Bizim belediyede de var. Gelip Kızılay'a, 'bunları nasıl temizleyeceğiz' diye soruyorlar. Yanlış da yapmak istemiyoruz. Tasfiyeler devam edecek.'

15 Temmuz darbe teşebbüsü akşamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşı sokağa davet etmesiyle başlatılan 'Demokrasi Nöbeti'ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de davet ettiğini belirten Gökçek, 'Sayın Bahçeli'ye özellikle istirham ettim, 'Kızılay'da sizi görelim' dedim. Düşünecek.' ifadesini kullandı.

Gökçek daha sonra sosyal medya sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada EGO, ASKİ ve şirketlerden toplam 402 personelin ilk etapta açığa alındığını açıkladı. 

Kaynak: AA