Kumluca Belediyesi 'Üniversite Tercih Çadırı' Kurdu

Kumluca Belediyesi, üniversite tercihi yapacak öğrenciler için Cumhuriyet Meydanı'nda 'Üniversite tercih çadırı' kurdu.

Kumluca Belediyesi tarafından, Lisans Yerleştirme Sonuçlarının (LYS) açıklanmasının ardından üniversite tercihi yapacak öğrenciler için Cumhuriyet Meydanı'nda 'Üniversite tercih çadırı' kuruldu.

Üniversite tercih çadırını ziyaret eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, öğrencilerle bir süre sohbet etti ve bilgi aldı.

Üniversite öğrencileri ve aileleri için hayati önem taşıyan bir konuda öğrencilere yardımcı olmak istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Çetinkaya, konusunda uzman, çalışma tecrübesiyle kendisini kanıtlamış eğitim uzmanı Ali Alpaslan'ın tercih süresince öğrencilere yardımcı olacağını söyledi.

Kumluca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde görevli eğitim uzmanı Alpaslan ise, bu yıl ilçede binin üzerinde öğrencinin üniversite tercihinde bulunacağını, Kumluca Belediyesi olarak bu öğrencilere doğru tercih, doğru meslek seçimi konularında yardımcı olacaklarını söyledi.

Her yıl binlerce öğrencinin doğru tercih yapmadıkları için ya istedikleri üniversiteyi yerleşemediklerini ya da istedikleri mesleğe sahip olamadıklarını ifade eden Alpaslan, 'Üniversite tercih çadırına öğrencilerimizi ilgisi son derece yoğun. Öğrencilerimiz kendileri veya aileleriyle çadırımıza geliyorlar, puanlarını, okumak istedikleri üniversiteyi, tercih edecekleri mesleği anlatıyorlar. Biz de, kendilerini puanları doğrultusunda en uygun üniversite ve meslek konusunda yönlendiriyoruz. İnşallah tüm öğrencilerimize doğru üniversite, doğru meslek seçme konusunda yardımcı olabiliriz.' diye konuştu.

Kumluca Belediyesinin üniversite tercih çadırına gelen öğrenci ve aileleri de, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Kumluca Belediyesine teşekkür etti.

Kaynak: AA