Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış Parkı Açıldı

Çankaya Belediyesi, 2015 yılı Mart ayında Konya’nın Ortakonak Mahallesi yakınlarında askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın adını yaşatacak parkı düzenlenen törenle açtı.

Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış Parkı Açıldı
Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış Parkı düzenlenen törenle açıldı. Çankaya Belediyesi’nin girişimleri ile Türk Hava Kuvvetleri tarafından şehidin anısına hediye edilen F5 jet uçağının anıt olarak kaidesine konulduğu parkın açılışına şehit Mustafa Tanış’ın annesi Yurdagül, babası Hayri, eşi Sena ve küçük kızı Berna Tanış’ın yanı sıra, YAŞ üyesi üyesi eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in yanı sıra sivil ve askeri erkan katıldı.

Tören esnasında şehidin annesi ve eşi gözyaşlarını tutamazken, Hava Kuvvetleri Bandosu ise beğeni topladı.

"DEVLET OLARAK, TÜRK MİLLETİ OLARAK EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ ŞEY, BİRLİK VE BERABERLİKTİR”

YAŞ üyesi eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, parkın açılışında yaptığı konuşmada, “Söyleyen ne güzel söylemiş, ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kan, toprak uğrunda ölen varsa vatandır’ diye. Bu vatanı bir devlet, bir Cumhuriyet haline getirmek kolay olmadı. Çok meşakkatli günlerden geçildi. Çok kanlar döküldü, çok canlar verildi.

Bize çok güzel bir devlet, bir Cumhuriyet olarak emanet edildi, miras bırakıldı. Bize bu noktadan sonra düşen birlik ve beraberlik içerisinde bu emaneti ölümsüzleştirmek, ebediyete kadar yaşatmaktır. Canlarını ve kanlarını veren gazilerimizi ve şehitlerimizi ancak ve ancak onların hatıralarını canlı tuttuğumuz sürece ebediyete kadar taşıyabileceğini onların hatırasına ve bize bırakmış olduğu mirası. Çankaya Belediye Başkanlığına bütün şehit aileleri adına, Hava Kuvvetleri ve Silahlı Kuvvetler adına teşekkür ediyorum. Bu gibi faaliyetlerin sosyal açıdan da birlik ve beraberliğimizin sağlanması açısından çok büyük bir etkisi olduğunu düşündüğümüz için başarılarının devamını diliyorum. Bu noktada bu ülkenin bir Cumhuriyet olarak kurulmasında kanlarını, canlarını veren, Türk milletinin varlığından bugüne kadar vatanları için canlarını ve kanlarını veren gazilerimizi, şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Bugün itibariyle en çok ihtiyaç duyduğumuz konu bu topraklar üzerindeki devlet olarak, Türk milleti olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz şey, birlik ve beraberliktir. Bunun reçetesini de ben şöyle söylüyorum, aşkımız bayrak, sevdamız Türkiye, rehberimiz Mustafa Kemal” dedi.

“BİZİM BİR TEK HEDEFİMİZ VAR, TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİ VE BÜTÜNLÜĞÜ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, açılışın son derece anlamlı olduğunu belirterek, “Günümüz Türkiye’sinde bu tür etkinliklerin, açılışların anlamı çok daha büyük. Zor bir süreçten geçiyoruz. Fakat bu dönemi de atlatacağız. Bizim bir tek hedefimiz var. Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü. Bunu da el birliğiyle sonuna kadar Cumhuriyet değerlerini yaşatmak adına ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yapacağız. Bugün komutanlarımızın adeta tam kadro bu törene katılmaları bir vefa örneğinin en üst göstergesidir. Biz umut ediyorum ki belediye başkanlarımız birçok yatırımlarının yanına bundan sonraki süreçte böyle vefa duygusunu büyüten ve anlam yüklü açılışlara etkinliklere daha fazla önem verecek özen göstereceklerdir. Mustafa Yüzbaşı bu parkta sonsuza kadar adı yaşatılacak kahraman bir vatan evladıdır. Bütün vatan evlatlarının bu anlayışla sahiplenilmesi onların adının sonuna kadar yaşatılması bizimde belediyelerimizin de diğer kurumlarında asli görevi olmalı” şeklinde konuştu.

“ŞEHİDİMİZE VE TÜM ŞEHİTLERE SAHİP ÇIKMAYA HER ZAMAN VE HER KOŞULDA DEVAM EDECEĞİZ”

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen ise, “Şehidimiz Mustafa Tanış cesur bir asker ve kahraman bir Türk evladı olarak bu topraklarda adı yaşatılması gereken insanların başında gelmektedir. Sonsuz bir acı duymakla birlikte aynı zamanda büyük gurur duyuyoruz. Çünkü toprakları vatan yapan üzerindeki kandır. Anadolu toprakları Türk yurdu olmasında şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Şehidimize ve tüm şehitlere sahip çıkmaya her zaman ve her koşulda devam edeceğiz. Çankaya Belediyesi olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyen insanlar olarak çalışıyoruz ve her zaman çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü Çankaya Mustafa Kemal’in ilçesi. Büyük Atatürk’ün ‘Yurtta sulh dünyada sulh’ sözü çok büyük bir hakikate ve değerli bir yol göstericiliğe sahiptir. Bunu her gün çok daha iyi anlıyoruz. Bir ülkenin ayakta kalması hem içeride hem dışarıda barışı inşa etmesine bağlıdır. Bizde bu noktada Çankaya’da hizmet götürürken hiçbir insanımızı ayırt etmeden siyasi düşüncesi nedeniyle, inancı nedeniyle ötekileştirmeden eşit hizmet götürüyoruz. Bir kez daha şehidimiz Mustafa Tanış’a rahmet diliyor ve binlerce kez teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kahramanlar sayesinde ayakta kalan bir ülkede yaşıyoruz. Onlara olan borcumuz asla bitmeyecek ve her zaman anılarını yaşatacağız ve o anıların önünde saygıyla eğileceğiz” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİTLERİ HER ZAMAN İÇİN HATIRLASINLAR”

Baba Hayri Tanış, “Acımız çok büyük ama çok da gururluyuz. Allah bu vatanı, bu milleti korusun. İdarecilere de şuur, akıl, izan versin. Bu memlekete sahip olmayı nasip etsin. Sadece şehit ailelerini şehit günlerinde anmasınlar. Sadece başınız sağolsun, vatan sağolsun demesinler. Şehitleri her zaman için hatırlasınlar. Acaba başınız sağolsun, vatan sağolsun diyenlerin bir tane evladı var mı acaba askerde. Çoğu çürük raporuyla askere bile gitmiyorlar. Bunların önüne geçilsin. Vatan Hazar’da benim, huzurda onların olmasın. Herkes birlik beraberlik içerisinde çalışsın çabalasın, Hazar’da berabersek, huzurda da beraber olsun. Şehide her zaman için sahip çıksınlar” diye konuştu.

Şehidin eşi Sena Tanış ise duygularını şöyle anlattı:

“Yaşadığımız çok büyük acı. Hiçbir şey geri getirmeyecek eşimi, bunu da biliyorum. Ama tabi ki bu benim için teselli oldu. En azından adı sonsuza dek yaşayacak. Burukluk var, gurur duyuyorum, onun mutluluğu var ama çok büyük acı. Allah kimseye yaşatmasın.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, şehit ailesiyle birlikte parkın açılış kurdelesini kestiler.
Kaynak: İHA