'Hangisi Karısı' Oyununa Almanya'da Gala

Oyuncu ve Yönetmen Engin Seçgin, İngiliz Yazar Ray Cooney'in kaleme aldığı 'Hangisi Karısı' adlı oyunu, Almanya'da yeniden sahneye koydu.

Oyuncu ve Yönetmen Engin Seçgin'in, İngiliz oyun yazarı Ray Cooney'in eserinden sahneye koyduğu 'Hangisi Karısı' adlı oyun, izleyicilerle buluştu.

Oyunun Schweinburg'ta Stadthalle Salonu'ndaki galasının ardından AA muhabirine değerlendirmede bulunan Seçgin, eser için iki aylık bir hazırlık aşamasından geçtiklerini belirterek, 'Ben Haldun Dormen'le yaklaşık 10 yıldır tanışıyorum. Ama hiç birlikte çalışma fırsatı bulamamıştık. Ben bir oyun çıkarmak istedim. Haldun Dormen de Fars ustası olarak geçer. Bu oyunu kararlaştırdık. Bu küçük yerde bir sürü oyuncu buldum ve The Componies'i kurduk. İsmini de Haldun Dormen koydu.' dedi.

İzleyenlerden iyi tepkiler aldıklarını aktaran Seçgin, şunları söyledi:

'Provalar esnasında üç dört kez Schweinfurt'tan 'Filinta' dizisindeki rolüm icabı Türkiye'ye gelip gittim. Haldun Dormen'de 12 gün bize eşlik etti. Ben oyunun Avrupa haklarını satın aldım. Ramazandan sonra yeni sezonda birçok yerde oynayacağız. Haldun Dormen'in desteği çok önemliydi. Bir tiyatro kurmuş olduk Almanya'da.'

Oyunun süpervizörlüğünü yapan Haldun Dormen de 'Hangisi Karısı' adlı oyunda 80'li yıllarda 250 defa kendisinin de rol aldığına değinerek, 'Ben kısa sürede mucize yarattığımıza inanıyorum. Çünkü çok kısa sürede profesyonel bir oyun çıktı. Arkadaşların çoğu amatör ama beklediğimden daha bir oyun çıktı. Bu oyunu Avrupa'nın pek çok yerinde hatta Türkiye'de de oynarlar.' ifadelerini kullandı.

- 'Ray Cooney oyunlarını Kemal Sunal'la yıllarca seyrettik'

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal da oyunu çok iyi bildiğini aktararak, 'Bu oyun ve diğer başka Ray Cooney oyunlarını Kemal Sunal'la yıllarca seyrettik. Haldun Dormen oynadığı versiyonu çok iyi hatırlıyorum. Ama Almanya'da Haldun Dormen'in süpervizörlüğünde geçen oyuncuların bu oyunu çıkarmaları da çok hoştu.' diye konuştu.

Oyuncu Gürkan Uygun da gala için Almanya'ya günübirlik geldiğini belirterek, 'Almanya'da amatör de olsa böyle grupların olması iyi birşey. Profesyonel bir özveriyle çalışmışlar sonuçta da keyifli, eğlenceli bir oyun çıkarmışlar.' değerlendirmesinde bulundu.

Engin Seçgin, Aylin Altergott, Elif Özkök, Bedirhan Bedir, Bekir Şener, Oktay Turkut ve Murat Alış'ın rol aldığı oyunun konusu ise şöyle:

'John Smith, Londra'da bir taksi şöförüdür. John'un birbirinden farklı iki hayatı, Londra'nın farklı bölgelerinde iki evi ve de iki eşi vardır. Çok sıkı bir zaman programı yaparak iki evliliğini de hiç şüphe çekmeden devam ettiren John, bir gün bir olaya karışır ve kendini hastanede bulur. Bunun üzerine devreye iki Komiser girince John'un bütün düzeni bozulur, işler çıkılmaz bir hal alır.'

Kaynak: AA