'Yenice Dağ Bisiklet Festivali' Başladı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) desteğiyle hayata geçirilen 'Saklı Cennetin Yolu Şeker Kanyonu' projesi kapsamında ilki yapılacak 'Yenice Dağ Bisikleti Festivali' düzenlenen törenle başladı.

Kaymakamlık ve belediyenin organizasyonunda Şeker Kanyonu'nda ilçenin doğal ve kültürel tanıtımının yapılmasını amaçlayan festivalin açılış törenine, Karabük Vali Yardımcıları Samet Ercoşkun ve Yunus Kalaycı, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, 120 bisikletçi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ercoşkun, burada yaptığı konuşmada, çok güzel doğa güzelliklerine sahip Yenice’nin tanımayı hak eden bir yer olduğunu söyledi.

Bu etkinliğin tanıtıma hizmet edeceğine inandığını anlatan Erçoşkun, 'Keşfedilmeyi bekleyen bir yer ve bakir ormanları var. Bu hem avantaj hem dezavantaj. Türkiye ve dünya gündemine gelmesine katkı sağlayacak bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerekli.' diye konuştu.

Kaymakam Murat ise festivalin ilkini düzenlediklerini ve 7 den 70'e herkesin katılmasından dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

Festival kapsamında kaymakamlık önünde toplanan bir grup bisikletçi, Fındıkaltı Orman Tesi̇si̇’ne kadar pedal çevirdi. Ayrıca, ilçe merkezinden başlayan ve Şekermeşe Orman İşletme Tesisleri'nde son bulan okullararası bisiklet yarışı düzenlendi.

Katılımcıların geceyi Şeker Kanyonu'nda kurulan kampta geçireceği festivalin ilk günü, 'Güvenli Sürüş' ve 'Bisiklet Tamiri' eğitimleriyle sona erdi.

Kaynak: AA