Vali Yerlikaya Kent Yöneticileri İle Basın Bir Araya Geldi

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya kentin yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşları medya temsilcileri ile bir araya gelerek, göç sorunu ve terörle mücadele konusunda bilgiler verdi.

Vali Yerlikaya Kent Yöneticileri İle Basın Bir Araya Geldi
Toplantıya, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep ilçe belediye başkanları, Gaziantep İl Emniyet Müdür Erhan Gülveren, Gaziantep Jandarma Komutanlığı Gaziantep Ticaret Odası Eyüp Bartık, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, basın cemiyet ve dernek temsilcileri, ulusal ve yerel medya temsilcileri, sorumlu müdürleri katıldı.

Toplantı öncesi bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, toplantının içeriği ile ilgili bilgiler verdi. Vali Yerlikaya, "Buluşma sebebimiz şehrimizdeki hem iç göçün, dış göçün onların getirmiş olduğu olumsuzluklarla ilgili ve ya bu sıkıntıları aşılmasıyla ilgili yaşanan meseleler nelerdir? Bunlara getirilen çözümler nedir? Bunlarla ilgili. Öncelikle terörle ilgili mücadelede güvenlik güçlerimiz istihbaratımızın neler yaptığı bunların kamuoyundaki algısı. Sınır güvenliği ile ilgili yaşadığımız tecrübeler neler? Ne noktaya geldik bunlarla ilgili sohbet karşılıklı tekellüm ederek inşallah bir değerlendirme yapacağız” diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak sürdürüldü.
Kaynak: İHA