Türk Yıldızları'nın Programı Hava Şartları Nedeniyle İptal Edildi

Türk Yıldızları: 'Meteorolojik şartların yönergemizde yazılı olan limitin altında olması nedeniyle çevre tanıma ve prova uçuşumuzu yapamadık. Yine bu kurallar çerçevesinde çevre tanıma ve prova yapamadığımız bölgeye gösteri yapılamaması nedeniyle Ereğli gösterimizi iptal etmek zorunda kaldık'

Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi Türk Yıldızları'nın Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapacağı gösteri hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal yaptığı yazılı açıklamada, Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri dolayısıyla bugün saat 15.00'te ilçede yapılacağı duyurulan Türk Yıldızları'nın gösteri uçuşunun, hava şartları nedeniyle iptal edildiğini belirtti.

Uysal, uçakların kalkış yapacağı İzmit Cengiz Topel Havalimanı ile Ereğli arasındaki meteorolojik olumsuzlukların, etkinliğin iptal edilmesine neden olduğunu söyledi.

Türk Yıldızları'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada da uçuş ve vatandaşların emniyetinin her şeyden önemli olduğu kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

'Bugün gösterimizi icra edebilmek için, iki gün öncesinden İzmit Cengiz Topel Meydanı'na intikal etmiştik. Ancak iki gün boyunca kalkış yaptığımız meydan ve gösteri merkezindeki meteorolojik şartların yönergemizde yazılı olan limitin altında olması nedeniyle çevre tanıma ve prova uçuşumuzu yapamadık. Yine bu kurallar çerçevesinde çevre tanıma ve prova yapamadığımız bölgeye gösteri yapılamaması nedeniyle, Ereğli gösterimizi iptal etmek zorunda kaldık. Bizler var olduğumuz sürece sizler için uçmaya devam edeceğiz.'

Öte yandan öğlen saatlerinde Türk Yıldızları'nın bir uçağı ilçe merkezine gelerek keşif uçuşu yaptı.

Kaynak: AA