Engelli Sinemaseverlere Özel Festival Başladı

Görme, işitme ve ortopedik engellilerin durumlarına uygun bir altyapıyla organize edilen Ankara Engelsiz Filmler Festivali başladı.

ANKARA --Görme, işitme ve ortopedik engellilerin filmlere rahat erişimini sağlamaya uygun bir altyapıyla organize edilen Ankara Engelsiz Filmler Festivali başladı.

Altındağ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin öncülüğünde organize edilen Ankara Engelsiz Filmler Festivali hakkında bilgi verildi.

Buna göre, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Sanat Merkezi sinema salonunda başlayan festival Türk sinemasının en yenilerinden klasiklerine, dünya sinemasının ödüllü filmlerinden kısa filmlere, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşilerden atölye çalışmalarına kadar çok sayıda etkinlikle engelli sinemaseverlerle buluşacak.

Tüm gösterimlerin görme, işitme ve ortopedik engellilerin erişebileceği bir altyapıda hazırlandığı festivalde, engelli seyircilerin rahatlıkla film izleyebilmeleri için birçok düzenleme yapıldı. Filmlerde görme engeliler için sesli betimleme, işitme engelli bireyler için de işaret dili ve ayrıntılı alt yazılar kullanıldı. Tüm festival mekanları ortopedik engelli sinemaseverlere uygun hale getirildi.

Festival kapsamında gözlerine uyku bantları, kulaklarına ses cihazı takan sinemaseverlere, geçici süreliğine engelli bireylerle aynı duygular da yaşatıldı.

Türk ve dünya sinemasının en iyi örneklerinin sergileneceği festivaldeki filmler arasında Hediye, Kabile, Salyangoz Adımı ve Seni Görüyorum yer alıyor.

Küçük Prens, Kuzular Firarda, Minik Kuş ve Sevimli Ejderha Kokonat filmlerinin de izleyicilerle buluşacağı festival 24 – 29 Mayıs 2016 tarihleriarasında sinemaseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA