Antalya'ya Doğal Hayat Müzesi Kurulacak

Antalya'da Doğal Hayat Müzesi kurulacak.

Antalya Valisi Muammer Türker, müzenin Valilik'te düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, Doğal Hayat Müzesi' projesiyle Kepez bölgesinde tabiatla haşır neşir olunabilecek bir ortamın oluşturulmasının amaçlandığını belirtti.

'Antalya gibi Türkiye'nin ilk botanik EXPO'suna ev sahipliği yapan bir coğrafyada böyle bir proje çok anlamlı oldu.' diyen Türker, çocukların eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunması, doğayı tanıyıp, sevmesi ve çevreyi koruma motivasyonuyla donatılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Törende, Vali Türker ile projenin tarafları olan Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tevke protokol imzaladı.

Müzenin 200 metrekarelik bitki ve hayvan örneklerinin sergileneceği fauna, botanik, demonstrasyon alanları gibi birçok alandan oluşacağı ve Antalya Bilim ve Sanat Merkezinde kurulacağı belirtildi. Müze, yıl içerisinde tamamlanacak.

Kaynak: AA