Söke Ulusal Düzeyde Satranç Turnuvası'na Ev Sahipliği Yapıyor

Satranç sporuna ivme kazandıran, Ulusal düzeyde satranç sporcularını bir araya getiren Söke Belediyesi Remzi Zeytinoğlu Satranç Turnuvası’nın 7.’si yapılıyor.

Söke Ulusal Düzeyde Satranç Turnuvası'na Ev Sahipliği Yapıyor
Söke Belediyesi tarafından düzenlenen, Sökeli iş adamlarından Suat ve Bülent Zeytinoğlu tarafından desteklenen ve Remzi Zeytinoğlu adına yapılan Ulusal Satranç Turnuvası başladı.

Söke TAYEM’de yapılan satranç turnuvasına her yıl olduğu gibi bu yıl oldukça yoğun ilgi var. Türkiye Satranç Federasyonu’nun programında da yer alan satranç turnuvası Aydın, Muğla, Manisa, İstanbul, Zonguldak, Çanakkale gibi Türkiye’nin çeşitli yerlerinden 168 sporcuyu ağırlıyor.

Minikler, Küçükler, Yıldızlar ve Büyükler olmak üzere toplam 4 kategoride yapılan, ödüllü turnuva hafta sonunda tamamlanacak. Turnuvanın sonunda Pazar akşam saatlerinde ödül töreni yapılacak.

Satranç sporuna katkıyı önemsediklerini belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Bir zeka oyunu olmanın dışında düşünme, zamanı kullanma, planlama ve strateji geliştirme gibi birçok alanda bireyleri geliştiren bir spor dalı olan satranca önemli katkı sağladığını düşündüğümüz turnuvamız geleneksel olarak yapılıyor. Bu yıl 7.’si gerçekleşen turnuvanın gerçekleşmesinde katkı sağlayan başta Zeytinoğlu Ailesi olmak üzere Satranç Federasyonumuza ve tüm katılımcılarına teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA