Avcılık Kültürü Av Köşkü'nde Sergileniyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ziyaretçilerini ağırlayan Hünkar Köşkü Müzesi, Müzeler Haftasında özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Muhsin Özlükurt’un katıldığı sergi, kültürel bir zenginliği daha öne çıkardı. Mehter takımının marşlarıyla renklenen programda konuşan Özlükurt, tarihi mekanda açılan sergini önemine vurgu yaptı.
Serginin hazırlığına emek veren Bursa Merkez Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan da avcılığın yanlış anlaşıldığını belirterek, avcıların doğaya saygı duyan bir kitle olduğunun altını çizdi. Avcılık kavramının doğru tanınması adına bu kültürün tanıtıldığı sergilerin önemine işaret eden Yazgan, serginin hazırlanmasına destek veren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan sergi Hünkar Köşkü’nde görülebilecek.
